Christians udmærkede weblog - indlæg fra 2002

Where everybody knows your name

Jan og Lars' ølbar slog i går for første gang dørene op for publikum. Der er sørme sket meget siden mit sidste besøg i byggerodet, så nu ligner det pludselig en rigtig bar. Der er blevet rigtig pænt og hyggeligt, og der er god øl, så udover hornmusik er der vel ikke meget mere, man kan ønske sig.

De første timer efter den officielle åbning kl. 16 var det mestendels familie og venner af indehaverne, der var mødt frem, herunder en del bekendte fra vores tirsdagsølklub. Mange af disse gode folk gik hen og blev sultne og lagde derfor vejen forbi en sandwichbar et par numre længede nede ad gaden. Her bemærkede den meget søde og snakkesagelige ekspeditrice, at alle os besøgende fra baren mindede meget om hinanden, idet vi var "gemytlige - og havde praktiske jakker" (dvs. gore-tex-frilufts-trekking-agtige jakker). De fleste af os er ingeniører eller edb-folk, så denne beskrivelse harmonerer vel udmærket med den generelle opfattelse af vores slags (det står læseren frit at være uenig). I hvert fald synes jeg, at det var en meget fin iagttagelse.

Nu må jeg hellere skynde mig at sige, at det kun var i anledning af åbningen, at baren var fyldt med folk i praktiske jakker. Alle med interesse for eller mod på at smage god øl er selvfølgelig velkomne uanset deres præferencer mht. overtøj - stedet kan varmt anbefales.

Mission accomplished

Julegaveraid 2002 er hermed afsluttet.

Det er altså ikke Deres radio, der er noget i vejen med

Når jeg skal lave en simpel test af en netforbindelse, så plejer jeg at pinge dr.dk, fordi navnet er så dejligt nemt at taste, og fordi serveren næsten altid er oppe.

Men nu er serveren holdt op med at svare på pings - måske for at forsøge at skabe balance i regnskabet efter i årevis at have sendt to ping-pakker retur, hver gang man sendte den én.

Jeg tror, det bliver m.dk, der får lov at løfte arven ...

Fra alle os, til alle jer

Folketingets julegave til befolkningen er i år en ny ophavsretslov, der træder i kraft to dage før jul.

Loven har til formål at give ophavsretshaverne, primært pladebranchen og filmindustrien, mere kontrol over, hvad forbrugerne gør med de produkter, de har købt og betalt for, herunder hvilket udstyr produkterne afspilles på.

Denne øgede kontrol gives som kompensation for pladebranchen og filmindustriens faldende salgstal. Det antages, at faldet i salget primært skyldes piratkopiering, mens prisstigninger på cd'er og film samt generelle økonomiske konjukturers skiften kun regnes af sekundær betydning.

Det lægges til grund, at piratkopiering er skyld i et direkte tab for ophavsretshaverne, samt at den eneste måde, man kan tjene penge på at udgive musik og film, er ved at sælge cd- og DVD-skiver. Loven har til formål at sikre rentabiliteten af netop denne forretningsmodel, hvilket søges nået ved alvorligt at begrænse de lovlige anvendelser af produkterne.

Loven bygger på en antagelse af, at folk der piratkopierer i strid med såvel den gamle som den nye ophavsretslov, nu vil afslutte deres kriminelle løbebane, fordi en bestemt handling, der i visse tilfælde er nødvendig for at piratkopiere, nu også gøres ulovlig. Ulovliggørelsen af denne handling rammer også massevis af hidtil fuldt lovlige anvendelser. Handikappede sikres særlige rettigheder, mens folk, der blot har valgt en anden cd- eller DVD-afspiller end de fleste, bliver ramt. Loven antager, at minoriteternes interesser fint kan varetages af ophavsretshaverne, upåagtet pladebranchens aktuelle vægtning af hhv. det brede og det smalle publikum.

Loven er en implementation af et EU-direktiv, så Folketinget er pålagt at vedtage loven. Direktivet indeholdt dog en del frihedsgrader, og her valgte man i Danmark at dreje disse i pladebranchens og filmindustriens favør.

Direktivet pålagde Folketinget at implementere et forbud mod parallelimport af cd'er og DVD'er. Samtlige partier var enige om, at dette var en dårlig ting. Alligevel valgte et flertal at vedtage dette forbud længe før de øvrige EU-lande.

Lovforslaget blev vedtaget med støtte fra Venstre, Konservative, Kristeligt Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne; Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte imod, mens SF undlod at stemme.

Glædelig jul!

Lykkelige omstændigheder

Min nye telefon er ca. halvt så stor som den gamleJeg har fået en lille ny. På billedet ses den lille familieforøgelse sammen med sin storebror, der nu omsider pensioneres (det er alderspræsidenten til venstre).

Jeg var i tvivl om, hvor vidt jeg skulle købe en Motorola T720 eller en Nokia 6610. Nokia'en kunne modsat Motorola'en byde på IrDA- og MMS-understøttelse mod til gengæld at være 1500 kr. dyrere. Jeg besluttede mig for Motorola'en.

Fredag kl. 11.50 bestilte jeg telefonen via Sonofons internetbutik, og i dag ankom den med posten. Ganske imponerende leveringstid - særligt i betragtning af, at de færreste butikker har telefonen på lager.

Jeg er ikke sikker på, at jeg helt har forstået, hvad jeg går glip af ved at fravælge MMS. Umiddelbart lyder det til blot at være en mere avanceret form for ringetoner og operatørlogoer og den slags pjat, hvilket jeg klarer mig lykkeligt foruden.

Opdatering: Her trekvart år efter købet er jeg efterhånden nået den konklusion, at jeg vist ikke rigtig er gået glip af noget væsentligt ved at have fravalgt MMS.

Ingen kender Dagens skæbne

Politiken skriver: Over halvdelen af "Dagen"s abonnenter har aldrig betalt [...] Vi har undervurderet de klassiske dyder angående logistikken [...]

Ak ja, historien gentager sig. Heldigvis ser det ud til, at der stadig er håb forude for Dagen.

Opdatering (mens vi stadig holder vejret i spændt forventning): Jens Winther formåede at formulere dot.com-sammenligningen lidt mere elegant.
Opdatering II: Dagens skæbne er nu endeligt afgjort.

Søndag

En kande kaffe, en portion is, nedrullede gardiner, Sort Sol på anlægget, et nørdet link at fordrive tiden med.

O.k. søndag.

Luk op for noget godt

Jeg ved ikke, hvad der ligger til grund for lukkelovens forbud mod at sælge øl om aftenen, men hidtil har forbudet vist ikke udgjort det store problem i praksis. Nu er man åbenbart begyndt at uddele bøder til de formastelige kioskejere.

Jeg har ikke så meget mod lukkeloven, efter det gik op for mig, at det ikke er dens skyld, at butikkerne ikke har åbent på hverdagsaftenen (det er butikkernes eget valg). Dog kunne jeg godt være foruden forbudet mod salg af alkohol.

Op på paragrafferne

Ligningsloven er fascinerende læsning. For eksempel

§ 7. Til den skattepligtige indkomst medregnes ikke:

t) Erstatninger, der udredes i henhold til forligsaftale af 5. november 1969 mellem det svenske aktieselskab Astra og repræsentanter for neurosedynskadede børn.

u) Statslig godtgørelse til HIV-smittede personer eller disses efterladte, når godtgørelsen ydes i sammenhæng med, at de pågældende er blevet behandlet ved danske sygehuse eller er smittet af personer, der er blevet behandlet ved danske sygehuse, samt støtte, der udbetales af Blødererstatningsfonden, til blødere, der efter behandling med blodprodukter ved danske sygehuse er blevet konstateret HIV-smittede, eller til disses efterladte.

v) Hæderspriser, der udbetales i henhold til Nobelstiftelsens Grundstadgar eller ydes af mellemstatslige organisationer og institutioner [...]

§ 7 S. Tilskud, der ydes af Banestyrelsen til foranstaltninger til begrænsning af støj fra jernbaner, medregnes ikke til den skattepligtige indkomst.

Stk. 2. Tilskud, der ydes af Vejdirektoratet eller af andre offentlige myndigheder til foranstaltninger til begrænsning af støj fra veje, medregnes ikke til den skattepligtige indkomst.

§ 7 T. Til den skattepligtige indkomst medregnes ikke udbetalinger m.v. fra stater, fonde, organisationer m.v., såfremt de er udbetalt som følge af nazistiske overgreb mod personer under Anden Verdenskrig.

§ 8 D. Ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst gives der ikke fradrag for udgifter til bestikkelse som nævnt i straffelovens § 144 til en person, der er ansat, udnævnt eller valgt til tjeneste eller hverv ved lovgivende, administrative og dømmende organer, uanset om det er for Danmark, Færøerne eller Grønland eller en fremmed stat, herunder lokale myndigheder eller politiske underafdelinger, eller for en international organisation, som er dannet af stater, regeringer eller andre internationale organisationer.

§ 8 K. Ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst kan udgifter, der afholdes til nyplantning af fredskov, fradrages med indtil 20 pct. årligt. [...]

Eggs, bacon, spam, spam, spam, ...

Gennem tiden har jeg fået spam om mangt og meget. Den nok mest populære vare, der er blevet mig faldbudt på denne måde, er Viagra. På det seneste er jeg begyndt at modtage en del kinesisk spam (eller hvilket sprog det nu helt præcis er), som jeg af gode grunde ikke ved hvad handler om.

Blandt de mere interessante tilbud har været et korrespondancekursus i at blive præst med tilhørende autorisation til at forrette vielser og deslige.

I dag fik jeg så en mail med subject i need to talk to you about the septic tank hvori der reklameres for et website, hvor jeg kan finde valuable information on how to eliminate pump outs, maintain the system properly and cure problems such as backups, wet spots, odor, etc., og der omtales en eller anden form for produkt, der er designed to IMMEDIATELY improve the life and functionality af min septiktank.

Desværre har jeg ikke en septiktank. Det var ellers et brandgodt tilbud ...

Debiltelefoner

I dag kom Nokia 6610 omsider på gaden, selvom den iflg. Nokias website skulle have været tilgængelig allerede fra tredje kvartal 2002.

Men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget, så i mellemtiden har jeg undersøgt markedet lidt nærmere. Jeg har kigget efter telefoner med GRPS og J2ME (Java). Siemens har et par stykker, der dog er lidt større end 6610'en og har en skærm uden farver og med færre tekstlinjer.

Lige nu faldt jeg så over Motorola T720, og den ser ud til at have alt, hvad hjertet kan begære, samtidig med at den er 1200 kr. billigere end 6610'eren.

/me studerer telefonen nærmere ...

Desværre er den opgivne stand-by-tid noget beskeden (165 timer) sammenlignet med hvad andre producenter anfører (dermed ikke sagt at den slags tal er direkte sammenlignelige). Og så vidt jeg kan se, har den ikke infrarød- eller bluetooth-port.

Åh, det er da heller ikke nemt at vælge ...

Dus med havens fugle

Jeg er netop kommet hjem fra arbejde og har konstateret, at jeg i morges glemte at lukke for min franske altandør efter at have luftet ud. Så lige nu danser pingviner fandango i min stue, og der sidder isbjørne og spiller poker ude i køkkenet. Brrr .... Jeg håber, at fuglene i min have har sat pris på de tonsvis af kilowatttimer, jeg har sendt ud til dem.

Inflation

Et website skal nu om dage ikke være særligt omfangsrigt, før det kalder sig en portal.

På samme måde skal der her i den såkaldte "tiden efter 11. september" heller ikke meget til, før der er tale om terror.

Midt om natten

Uak! Det viser sig, at jeg skal til møde i morgen kl. 08.30. Det er lige før, at jeg kan nå hjem og sove bagefter, og så stadig nå tilbage på arbejde igen til sædvanlig mødetid.

Pist væk og borte

Da jeg kom på arbejde i dag og loggede på min maskine, fik jeg at vide, at min Windows-profil var defekt, og derfor så Windows XP sig åbenbart nødsaget til at slette alle de tilhørende filer.

Så formiddagen gik med at rekonfigurere Windows, bl.a. de klassiske "ja tak, vis mig bare alle filer i det aktuelle bibliotek", "og hele filnavnet, tak" og "ja, også i de såkaldte systemfoldere". SSH-nøgler, bookmarks, mailkonfiguration, tastaturgenveje og den slags var forsvundet ud i det blå.

Det tog det meste af formiddagen at få gjort maskinen nogenlunde kampklar igen. Æv ...

Kovending nr. 2

I marts indså TDC Mobil, at det var en dum idé at skifte navn til VIC og skiftede derfor tilbage igen. Nu har TDC Kabel TV også set lyset, og dropper navnet OnCable, som firmaet tog sig sidste år.

Hatten af for TDC, at de erkender, at man i dagens flimrende medievirkelighed ikke uden videre kan forvente af folk, at de har 100% tjek på, hvad der findes af firmaer, produkter og varemærker på markedet. Men hvor var det dog dumt at skifte til at begynde med.

TDC's navnestunt er ingenlunde enestående. Tværtimod sker det så jævnligt, at firmaer vælger at skifte navn på dem selv eller deres produkter. Som årsag for navneskift anføres som regel noget om signalværdi og kundeappel og den slags. Her er det min påstand, at når først et firma har gjort sig kendt under et navn, så bidrager selve navnet kun marginalt til folks opfattelse af firmaet.

Som ansat i mediebranchen, der tjener penge på at sælge reklamer, bør jeg vel egentlig bare være glad for, at firmaer skifter navn i tide og utide og derved smider for millioner kroner af markedsføring af det gamle navn ud af vinduet, samtidig med at de bruger tilsvarende millionbeløb på at forsøge at slå det nye navn fast i folks bevidsthed og samtidig udviske folks erindring om det gamle. Men jeg kan ikke lade være med at undres.

Dermed ikke sagt, at det aldrig kan være fornuftigt at skifte navn. For eksempel i forbindelse med fusioner mellem firmaer, der opererer i flere lande, vil det ofte være en fordel at kunne markedsføre sig under samme navn i flere lande.

Hvis man endelig skal skifte navn, så foreslår jeg, at man ikke gør, som firmaer gør oftest, nemlig skifter fra den ene dag til den anden, men i stedet foretager et mere "organisk" navneskift, hvor det ene navn langsomt introduceres og lever sideløbende med det gamle, indtil dette udfases. Et eksempel herpå (det eneste, jeg kan komme i tanke om) er Unibanks navneskift til Nordea. Her blev begge navne i en længere periode brugt i både annoncering og på facadeskilte, og folk forstod derved, at de to navne refererede til samme firma.

Men hvad ved jeg om den slags ...

Metroløb og -kørsel

I dag var så dagen, hvor slaget skulle stå. I går var vejrudsigterne ikke så optimistiske, så jeg var temmelig nervøs for, at regn og kulde skulle gøre det (yderligere) ubehageligt at løbe, men de bekymringer blev gjort til skamme. I solskin og tørvejr tilbagelagde jeg de 21,095 km i tiden 1:47:53.

Jeg har aldrig løbet halvmarathon før (jeg har i det hele taget ikke løbet ret meget), så jeg havde ikke så meget idé om, hvor lang tid det ville tage, men jeg havde nu troet, at det ville tage længere tid. Klaus kom i mål i 1:39:07, og Simon, som vi også havde fået lokket med, brugte 1:59:15.

Derefter var Klaus og jeg på metrosafari, dog lige en tand for tidligt til at vi kom med det tog, der måtte evakueres - det kunne ellers have været sjov. Men det er jo en fin lille metro. Den er blevet rost for at være meget enkel og stilren, men jeg synes nu godt, man kunne have pyntet lidt op med lidt kånsd og sårn. Men det kan man jo sætte op hen ad vejen. Nu gælder det først og fremmest om at få bygget city-ringen - derefter begynder det efterhånden at ligne noget :-)

Lige nu er mine ben lidt stive i det efter løbeturen. Nu må vi se, hvordan de har det i morgen. Mine kolleger har spået, at jeg ikke vil kunne gå på dem, men mon det går så galt ...

Blogbot

Det involverede både telefax, brevpost, girokort og lidt e-mailen frem og tilbage (hurra for e-handel), men nu lykkedes det omsider at få sparket blogbot.dk i luften. Tak til Uffe for at lade mig videreføre sitet :-)

Vi vil så gerne være kendte

Forleden blev jeg filmet til de små filmklip af "almindelige danskere", der omgiver reklameblokkene på TV 2. I dag har jeg så fået at vide, at de vil blive sendt ca. én gang om dagen fra på mandag den 25. oktober og en måned frem. Nu er der kun tilbage at afvente berømmelsens sødme (eller at afvente, at folk spytter efter mig på gaden, fordi de hader tv-reklamer).

Sportsidioti

Engang for længe siden fik jeg en konkurrencekupon hos McDonald's. Konkurrencen var afholdt af Form & Fitness under sloganet justify your rotten lifestyle. Jeg har nu ingen skrupler over min rådne levevis, men jeg udfyldte og afleverede alligevel kuponen.

I går blev jeg så ringet op af Form & Fitness. Konkurrencen var endnu ikke blevet udtrukket, så jeg havde ikke vundet noget endnu, men de ville gerne tilbyde mig en uges gratis prøveabonnement. Mig bekendt er motionscentre ikke blandt de få brancher, der af en eller anden grund har fået tiltusket sig undtagelse fra reglen om, at man ikke må ringe til folk for at sælge dem ting, men jeg skal da ikke kunne udelukke, at jeg ved min deltagelse i konkurrencen havde givet dem lov til at ringe.

Nå, men jeg sagde ja tak og aftalte en tid for lidt indledende instruktion på onsdag. Så må vi se, om jeg finder det sjovt, eller om det vil kede mig ihjel. Jeg er også spændt på at se hvilken type mennesker, der kommer sådan et sted.

Om halvanden uge skal jeg løbe metroløb (uanset om metroen når at åbne eller ej). Min mangeårige fornægtelse af sport smuldrer! Det kan ikke være sundt ...

Også mig

Jeg har aldrig opfattet mig selv som U2-fan. Men efter at have prøvet kræfter med Still haven't found what I'm looking for til sangundervisning forleden og efterfølgende have købt en opsamlings-cd med dem, skal dette vist tages op til fornyet overvejelse.

Blogbot længe leve

Hvad har jeg nu rodet mig ud i? Da Uffe ikke ønsker at videreføre Blogbot, har jeg meldt mig under fanerne, og han har nu venligst overdraget det tunge ansvar til mig. Som om jeg ikke havde nok at se til. Nå, det skal sgu nok blive meget skægt :-)

Al magt til film- og musikindustrien

Så blev lovforslaget om ændring af lov om ophavsret fremsat i Folketinget.

Med den nye lov bliver det ulovligt at omgå kopisikring med henblik på fremstilling af kopier til privat brug. Sidste sommer blev det omsider lovligt at foretage digital kopiering til privat brug, men den ret bliver nu (såfremt loven vedtages) i et vist omfang inddraget igen. I dag er blank-medier (herunder tommer cd-medier) pålagt afgift, der går til rettighedshaverne som kompensation for tabte indtægter i forbindelse med lovlig kopiering. Denne afgift berøres ikke af lovforslaget. Med forslaget indskrænkes de lovlydige borgeres rettigheder betragteligt, men mon det har den helt store betydning for piratkopister?

Det bliver også ulovligt importere film og musik fra lande uden for EØS , fx at bestille bøger eller DVD'er via postordre fra USA, uden ophavsmandens samtykke. Hvorfor ophavsretshaverne, herunder film- og musikindustrierne, skal nyde denne særlige konkurrencehæmmende beskyttelse, er mig uklart.

Lovforslaget førstebehandles 23. oktober.

Rettelse: Det er kun import til videresalg, der gøres ulovligt, dvs. at postordrekøb stadig vil være tilladt.

Et spinkelt håb

Markedsandelen af Mozilla-baserede browsere er i løbet af den seneste måned steget fra 0.7 % til 1.3 %. Målingerne er selvfølgelig behæftet med en vis usikkerhed, men tendensen er dog rimelig klar.

Jeg håber, at udviklingen fortsætter. Så kan webslamkodere nemlig snart ikke længere slippe godt fra at ignorere eksistensen af andre browsere end Internet Explorer (eller påstå, at det kun er bagstræberiske, kontrære, Microsoft-hadende Linux-nørder, der benytter andet). Måske vil de endda opdage de standarder, der gør det muligt at skrive sider, der kan ses af alle brugere. Og måske vil lidt mere af nettet med tiden blive tilgængeligt for lidt flere.

Ud og se med statsbanerne

Startede dagen med at bruge 1 time på at komme fra Buddige Station til Hovedbanegården med S-toget, der grundet signalproblemer kørte meget langsomt og holdt meget stille. Bl.a. tilbragte jeg et kvarters tid i røret uden for Nørreport Station, hvor der en uge endnu er radiodødt.

Turen gik til Odense til et gæstevisit i min gamle afdeling, TV 2 Interaktiv. Her var jeg inviteret til at komme med råd og kommentarer i forbindelse med et større projekt, de er i gang med - en invitation jeg var meget glad for, idet jeg alligevel ikke kan lade være med at blande mig. Jeg synes, at besøget var udbytterigt.

På vej hjem faldt jeg i Ud & Se-bladet jeg over et interview med Torben Steno (kendt fra DR2), der - meget rammende - sagde om danskerne, at vi udråber os til verdensmestre i alle de displiner hvor der ikke afholdes mesterskaber.

TPC

Faldt lige over denne imponerende samling af anmeldelser af københavnske værtshuse, der bl.a. introducerede mig til udtrykket TPC-ratio (Taverna Pro Capita). Rart at kende, når man er på udkig efter ny bolig.

SV: SV: SV: SV: Hvor SVært kan det være

Jeg har tit irriteret mig over, hvordan Outlook og Outlook Express forurener subject-feltet i e-mails ved at præfixe det med "SV: ", så det bliver sværere at sortere på og i øvrigt ser grimt ud.

Nu faldt modtagelsen af en sådan forurenet mail sammen med, at jeg lige havde lidt tid til overs, så jeg tog mig sammen til at skrive en lille vejledning, som jeg (og andre) fremover kan sende et link til, når jeg (de) modtager SV-befængte mails fra Outlook-brugere.

Pedantisk? Indrømmet, måske lidt, mon om ikke andet så er det da konstruktivt at lave en vejledning.

Bølgeteori

Nogle ungarske forskere har studeret, hvordan tilskuerbølger udbreder sig på sportsstadioner. Deres datagrundlag virker lidt tyndt (14 videooptagelser fra Mexico), men ikke desto mindre foranledigede deres opdagelser en skæg diskussion på Kuro5hin, hvor folk havde mange finurlige iagttagelser.

I samme diskussion blev nævnt, at according to this link the only civilizations still using feet, cubits, elephants or lizard tails as official measurements are the US, Liberia and Burma - tænk engang ....

Validering af indtastningsfelter

Denne metode til validering af indtastningsfelter lyder næsten genial.

Frugtordning

Citat fra TV 2s intranet:

Enkelte af husets afdelinger har i den seneste tid etableret frugtordninger, der - som ringe i vandet - har bredt sig til andre afdelinger

Ordningerne medfører, at enkelte afdelinger tilbyder medarbejderne gratis frugt.

Selv om vi lægger stor vægt på de enkelte afdelingers mulighed for at finde lokale løsninger, som skaber et godt arbejdsklima, er det også belastende for budgettet, hvis en lokal ordning automatisk skal gælde alle afdelinger.

Og i en tid, hvor vi er nødt til at holde et skarpt øje med omkostningerne, ønsker TV 2 i øjeblikket ikke at betale til sådanne ordninger.

For at få ens vilkår og retningslinier på dette område i hele huset, har direktionen derfor besluttet, at medarbejderne fremover selv må betale for den frugt, man ønsker at spise på TV 2.

[...]

Direktionen

Det er virkelig visionært af Peter Parbo og co. Frugt hænger jo ikke på træerne, og selvfølgelig skal TV 2 ikke smide 3 kr. pr. ansat pr. dag ud af vinduet på så overdreven fryns. Især ikke når man på Kvægtorvet i forvejen har en så overdådig og billig kantineordning.

Hip hurra

Efter at have postet mit sidste indlæg, kiggede jeg lige på datoen og opdagede, at jeg nu har haft fødseldag i halvanden time. Hurra for mig.

Screenshot af fødselsdagskortBlandt de første gratulanter var Laila fra arbejde, der havde lavet mig et fint tekst-tv-fødselsdagskort, som er i æteren på side 618 weekenden over. Den slags kan gøre en tekst-tv-nørd som mig helt varm om hjertet.

Tyndskid

Jeg er for relativt nyligt flyttet til Søborg. Da man ikke bare kan få leveret ADSL fra den ene dag til den anden, måtte jeg klare mig flere uger uden internetadgang hjemmefra. Den deraf følgende overdosis af fritid drev mig ud i at dyrke motion, nærmere konkret af løbe (jeg overvejede endda en overgang at melde mig ind i Form & Fitness, men den tanke kom jeg da heldigvis fra, inden jeg havde blødt 3000 kr. for et medlemsskab).

Det viste sig til min overraskelse, at jeg kunne løbe ganske langt uden at blive synderligt anstrengt. Så jeg fulgte Klaus' opfordring til at løbe en halvmarathon i Københavns Metroløb, der er afholdes i anledning af Metroens åbning den 19. oktober.

Nu synes jeg jo ikke, at der er grund til at overdrive træningen, men for god ordens skyld løb jeg mig lige en tur her til aften. Og jeg har nu lært på den hårde måde, hvorfor en portion koldskål er en meget dårlig bund, når man skal ud og løbe - heraf titlen på dette indlæg. Jeg vil undlade at uddybe med maleriske beskrivelser men blot anføre, at det var træls.

Weblog

Weblog. Weblock. Webluck. Weblokker. Tja, lad os se, hvad der sker. Nettet er nu blevet beriget med endnu en sæbekasse.

< nyere indlæg