Right on targIT
tirsdag 5. december 2006 kl. 13:54

Videnskabsministeren spinner løs

Dagens computerworld kan berette, at mp3-afspillere skal kunne transmittere musik via FM-båndet, så man kan lytte til sin mp3-afspiller via bilradioen. Smart nok.

Noget sådant er ingenlunde nyt, Nordamerika har haft sådanne apparater i lang tid. Nu har Europa så også fundet ud af fidusen med sådanne.

Helge Sander udtaler i denne anledning, at "Det skal være let at bruge de digitale teknologier. Borgerne har i den grad taget den bærbare musik til sig" og "Den udvikling understøtter vi nu ved at fjerne en hindring på vejen". Citater fra ovenstående computerworld-artikel, jeg har ikke kunnet finde den på itst.dk eller vtu.dk

Alt sammen meget godt. Man sidder tilbage med indtrykket af en handlekraftig minister, der lytter til befolkningen og hjælper denne. Artiklen nævner dog også, at beslutningen er international, idet en lang række lande er blevet enige om at tillade sådanne sendere.

Så reelt har ministeren taget denne internationale beslutning til efterretning. Det er ukendt, om Danmark har presset på for en sådan beslutning.

Det er velkendt, at alle grimme beslutninger tages internationalt, mens alle gode beslutninger vedtages nationalt. Her er endnu et eksempel på ovenstående. Læseren kan tænke på, hvorfor EU-tilslutningen er lunken i mange lande.

Kommentarer

 1. af Christian Schmidt - søndag 10. december 2006 kl. 01:32

  Ja, det er svært ved at få øje på det handlekraftige, uanset om Danmark har presset på eller ej. Medmindre de altså har presset på, lige siden disse sendere var en realitet i bl.a. USA.

  Jeg har i øvrigt ladet mig fortælle af en kollega, der har købt en sådan sender i USA og medbragt den til DK, at den af eller anden grund virker ringere i DK end i US.

 2. af Preben - tirsdag 12. december 2006 kl. 14:41

  Det er ikke kun den danske myndighed, der har været dygtig:

  "It's official - it's now legal in the UK to use the iTrip and other low-range FM transmitters to send songs from your MP3 player to a radio. The once banned products can now not only be sold over here but connected to iPods without the owner being nabbed by engineers sniffing out pirate radio stations.

  The devices were unbanned this past Friday following a year-long attempt to change the law by UK wireless regulator Ofcom. After proposing to change the law, waiting for interested parties to comment on the proposals, drafting the legislation modification, and waiting for further comments from the public and other stakeholders, Ofcom finally altered the 1949 Wireless Telegraphy Act."

  http://www.reghardware.co.uk/2006/12/11/ipod_fm_transmitters_legal/

 3. af Mikael Mortensen - mandag 18. december 2006 kl. 09:56

  Det kan da godt være at ministeren synes det er en god ide, men det er jo stadig ikke lovligt. P&T tillader ikke at man sender på FM båndet, da det jo kan gå ud over alle mulige andre uskyldige.
  Hvis du har en MP3 afspiller i bilen og indstiller den til at sende på 94 MHz så vil du genere biler i en radius af op til 10 meter.
  Det er da anvendelsen af de eksisterende teknologier der er noget i vejen med.

  Hvorfor er der ikke et Line In stik i en bilradio???

  Hvor svært kan det være???

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.