Right on targIT
mandag 4. september 2006 kl. 15:08

Aktiespam - skat på dumhed

Alle, der modtager spam - og der er vist ikke så mange, der ikke gør det nu om dage - har nok set en spammail, der omtalte en aktie, som man skulle købe, fordi den om få dage ville stige voldsomt. Som en sådan modtager har man også tænkt, at det da godt nok var naivt at tro, at spammere på den måde kunne tale (eller rettere skrive) en aktie op.

Men sørme nok, det virker. Det virker godt nok ikke for modtageren af aktiespammen, som kommer for sent med på vognen, men det virker for dem, der sender spammen ud, og som derfor forinden har købt aktien til billig penge - og som kan sælge til en højere pris, når alle de andre får dollartegn i øjnene (typisk med en 4-6% fortjeneste, hvilket jo er meget godt fra dag til dag). De sene købere taber typisk en 8%.

Det er et udtryk for, at den kloge narrer den mindre kloge. Og som sådan vel egentligt okay, for så kan det da være, at den mindre kloge kan lære noget af det og så lade være en anden gang, for forsvinder effekten af aktiespam. Problemet er bare, at det også går ud over alle os andre, som modtager disse idiotiske spammails, men er kloge nok til at ignorere dem.

Med spam som sådan in mente er der dog ikke noget, der tyder på, at dette vil være tilfældet - folk hopper jo på de forskellige gode tilbud, de modtager. Ak ja. Det er fint nok, at dumhed beskattes (omend ikke af staten i dette tilfælde), men det er lidt irriterende, at vi andre også skal forulempes af det. Den eneste måde at vende det til noget positivt er selv at sende noget aktiespammail ud, så man kan tjene nogle hurtige penge. Det virker jo.

Kommentarer

  1. af Preben - onsdag 6. september 2006 kl. 14:02


    Endnu et udviklingsskridt indenfor aktie-spam: lad også firmaerne betale for en højere aktiekurs.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.