Right on targIT
onsdag 22. marts 2006 kl. 13:32

Regeringens terrorpakke under angreb i Folketinget

Man kan i dagens comon.dk læse, at regeringens terrorpakke kritiseres voldsomt af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og de Radikale.

Dette er glædelig læsning. Vi andre har i lang tid gået og undret os over, hvordan regeringen kunne finde på at foreslå noget sådant makværk. Tilbage på IT-jura-kurset under Dansk IT i september 2004 blev det af Justitsministeriet (JM) fremlagte forslag gennemgået, og en række problemer i det blev påvist. Justitsministeriet var dengang ikke særligt opsat på at modtage kritik af foreslaget eller gå i dialog om det, som det hedder på nutidigt politiker-dansk.

Ikke desto mindre kan Justitsministeriet ikke have været uvidende om, hvor store problemer den fremlagte pakke har rummet. Der har været masser af indlæg, kommentarer og analyser af forslaget. Se bare højre bjælke i comon.dks artikel. Og alligevel har regierigen kørt videre med forslaget.

Dette må betyde, at ministeriet ovenfra har fået besked på at fortsætte sit arbejde, altså fra justitsministeren eller dennes chef, statsministeren. Justits-Lene har til enhver tid stillet sig op og forsvaret dette, mens Anders Fogh heller ikke har holdt sig tilbage i sit forsvar for denne pakkes relevans. Dansk Folkeparti har med finansloven for 2006 (hvor man afsatte et par hundrede millioner kr. til terrorbekæmpelse) og Kristian Thulesen Dahls bemærkninger også påskyndet JMs arbejde. Nu kan det blive sjovt at se, om IT-ordføreren bliver banket på plads af DFs ledelse.

I mellemtiden kan Weekendavisen (WA) i indeværende uge i en artikel fortælle, at regeringer i diverse lande (USA, GB og DK) har travlt med at vedtage love, som skal forestille at løse problemerne, men som reelt ikke hjælper - snarere tværtimod i følge WA. I stedet vedtages love med skjulte dagsordener og voldsomt udvidede beføjelser til politi og efterretningsvæsener i ly af terrorbekæmpelsen.

Det er forstemmende. I stedet for reelt at forsøge at bekæmpe terroren og dens grundlag, får man med den foreslåede teledel af terrorpakken det indtryk, at regeringen forsøger at gennemføre nyttesløs makværkslovgivning for dog at gøre noget.

Men nu falder det hele fra hinanden Selv ind i regeringspartierne er det modstandere (i V Birthe Rønn Hornbech og Jens Rohde) mod forslaget. Og nu melder hele oppositionen sig også imod (jeg kan ikke forestille mig, at SF og EL er for). Med forbehold for, at DF skifter mening er det da rart at se, at der er grænser for stupiditeten blandt politikerne og at man stadig tænker sig om og spørger efter nytten af lovgivning.

Tak til den danske opposition. Og flovmand til regerigen.

Kommentarer

  1. af Preben - fredag 31. marts 2006 kl. 13:59


    Så faldt logningspakken alligevel - der er lidt ræson også i regeringen. Se http://saelr001.nmp.nokia.com/docent/nokia/login.asp?detail_ID=44681.

    Onde tunger vil vide, at det er fordi man i sidste øjeblik fandt ud af, at teledelen af terrorpakken var inkluderet i teleaftalen - og at det derfor var nødvendigt at forhandle ændringer med hele forligskredsen, som også indbefatter S , R (og vistnok også SF?).

    I alle tilfælde er det glædeligt at se, at forslaget er faldet.

  2. af josefine sallysen - onsdag 4. november 2009 kl. 11:08

    hvad fanden er terrorpakken ?!!!

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.