fredag 19. august 2005 kl. 22:39

Med alle midler

En bestemt gederace ved navn Tennesee fainting goat (racens danske navn er ikke redaktionen bekendt) har en besynderlig forsvarsmekanisme egenskab. Hvis geden bliver skræmt, falder den om på stedet. Det ser temmelig komisk ud.

Samme tendens ser man for tiden hos visse borgere i frie, demokratiske samfund, herunder vort eget lille smørhul. De føler sig truet af terrorister, og straks lægger de sig på maven og opgiver uden forsvar de rettigheder, der er grundpillerne i et frit, demokratisk samfund.

For tre uger siden kunne Berlinske Tidende berette, at 60% af danskerne mente, at det skulle være strafbart at udtrykke sympati for terrorgrupper. Jeg ved ikke, om folk regner med, at terroristspirerne så bare vil stikke piben ind og gå i kloster. Jeg ved heller ikke, om folk har overvejet, at en sådan indskrænkelse af ytringsfriheden også medfører, at vi så ikke længere må tale pænt om modstandsbevægelsen, der under Anden Verdenskrig trodsede besættelsesmagten og samarbejdsregeringen og sprængte jernbaner i luften rundt omkring i fædrelandet.

I dag kan man så læse, at Det Konservative Folkeparti mener, at PET bør have rutinemæssig adgang til systematisk at snage i lovlydige borgeres forhold. Normalt kræver den slags en dommerkendelse, der kun gives på baggrund af en mistanke om urent mel i posen. Men det er da klart, at PET ikke skal hænge sig i detaljer som retssikkerhed og privatlivets fred. Borgerne og deres elendige rettigheder skal ikke stå i vejen for kampen mod terror.

Argumentationen er fantastisk. Jeg bliver nødt til at citere:

- Læren fra England viser, at selvmordsbombere og radikale islamister er almindelige personer, der er opvokset i den stat, hvor de begår terrorhandlingerne, siger hun.

- De benytter sig bl.a. af at kunne tage til udlandet og opnå færdigheder i træningslejre. Derfor er det vigtigt for PET at have en meget fri adgang til at holde øje med rejsemønstre ind og ud af Danmark for at forhindre terrorhandlinger, siger Lene Espersen.

Terrorister er på overfladen almindelige borgere. Aha! Så må vi som udgangspunkt mistænke alle almindelige borgere.

Terrorister tager til udlandet og opnår færdigheder. Aha! Så må vi som udgangspunkt mistænke - og mistænkeliggøre - alle borgere, der rejser udenlands.

Det næste bliver vel, at de finder ud af, at selvmordsbomberne fra England allesammen jævnligt spiste gulerødder. Aha!

Det er ikke første gang, jeg kritiserer vores justitsminister for at være lige vel trigger happy i denne slags sager. Før i tiden var det traditionelt den yderste venstrefløj, der er mente, at kontrol var godt, og at staten var din ven. I dag er billedet et noget andet. DF er med på idéen, S er positive - som besvimende geder fra Tennesee. V, R og SF bevarer dog fatningen, selv i disse for vort land så svære tider.

Hvis der blandt læserne er nogen, der mener, at de ikke har noget at skjule, og at PET bare kan komme an, så må de gerne lægge navn og telefonnummer i kommentarsystemet under dette indlæg. Så kan jeg lige komme forbi og tjekke ved lejlighed, evt. bare ved at kigge ind ad vinduerne. Husk ikke at trække gardinerne for - medmindre altså at du har noget at skjule.

Kommentarer

 1. af Anja - fredag 19. august 2005 kl. 22:40

  Hahahahaaaaha for pokker hvor jeg grinte! Jeg kom nemlig lige til at læse det som Tennessee FARTHING goat... hahah! Og det er jo en ganske anden ting! :D

 2. af Christian - fredag 19. august 2005 kl. 23:01

  Ak! Her sidder man og forspilder sin fredag aften med at skrive spiddende samfundskritik, og så får man sådan en kommentar. Jeg håber, at gennemsnitslæseren har fået lidt mere ud af mit hjerteblod.

  Nå, beklager, tag det ikke personligt. Jeg er selv slem til at komme med den slags kommentarer.

  Jeg går i øvrigt ud fra, at du mener "farting" (pruttende) og ikke "farthing" (en mønt?). Ellers fatter jeg slet ingenting. Måske rummer din kommentar i virkeligheden større dybde end som så :-)

 3. af Anja - fredag 19. august 2005 kl. 23:06

  Christian - bare rolig, det var god læsning.. og ja undskyld.. trækker et h ud - jeg mente desværre farting ;) Godt ord igen :)

 4. af Christian - fredag 19. august 2005 kl. 23:07

  Alt forladt :-)

 5. af Tobias - mandag 22. august 2005 kl. 11:24

  Der er også mennesker der mener at vi skal have mere overvågning for at forhindre selvmordsbombere...
  Mon ikke de fleste selvmordsbombemænd er ligeglade med om de bliver filmet?

 6. af Peter Brodersen - torsdag 25. august 2005 kl. 04:31

  Tobias, problemet er den dårlige integration - de terrorister burde lære lidt af vores vestlige kultur. Når der er et kamera, der filmer danskere, sprænger de ikke sig selv i luften, men melder sig til Big Brother, Robinson og lignende.

  Man kan så diskutere, hvad der er værst.

  (at min adresse fremgår af min hjemmeside er ikke et forsøg på at tage imod Christians udfordring - også selv om jeg har et ret stort vindue uden gardiner i lejligheden)

 7. af rkk - onsdag 7. september 2005 kl. 20:21

  Det er ikke en forsvarsmekanisme, men derimod en muskel-defekt... desværre :)
  (http://www.faintinggoat.com/myotonia.htm)

 8. af Christian - onsdag 7. september 2005 kl. 20:30

  I givet fald må det med forsvarsmekanismen være en vandrehistorie. Forklaringen dukker op rundt omkring på nettet. Men jeg skal ikke gøre mig klog på det - jeg har opdateret teksten.

 9. af Preben - fredag 4. november 2005 kl. 09:17

  Så kom en bunke anbefalinger fra et udvalg - og det er cirka så slemt, som man kunne frygte.

  Det er dog rart at høre, at regeringen selv synes noget ubekvem ved situationen, og at store dele af Tinget ikke roser forslaget. Foreløbig synes jeg pressen har haft mange negativt vinklede historier om forslagene - hvoraf de vigtigste jo er, at forslagene ikke rigtigt virker. Der mangler i hvert fald ikke advarsler, selvom befolkningen som sådan synes positiv.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.