tirsdag 9. marts 2004 kl. 19:27

Pøbelvælde

Så har vi balladen igen: En pøbel og en flok populistiske politikere, der vil lave love rettet mod mennesker, hvis meninger de ikke bryder sig om. Denne gang er det Pædofilgruppen og dens hjemmeside, der bringer sindene i kog.

DR Nyheder Online tør ikke være mere præcise mht. URL'en på denne famøse hjemmeside, end at webadressen ender på .org (mkay). Øvrige netmedier bringer heller ingen links. Det skyldes nok mest, at de gamle medier endnu ikke har fattet det der med links (det er ikke ualmindeligt).

Seneste udvikling i sagen skyldes en underskriftsindsamling forestået af foreningen Stop Pædofili Nu. De samler på deres hjemmeside underskrifter (formular i PDF-format) for at forbyde Pædofilgruppen og dennes hjemmeside. Det overraskende er her, at jeg - trods ihærdige forsøg - ikke har kunnet finde noget link på Stop Pædofili Nus hjemmeside, der henviser til den foreningen eller den hjemmeside, de vil have forbudt.

Er det et udtryk for, at man fra Stop Pædofili Nus side ikke ønsker, at folk sætter sig ind i sagen, før de deltager i underskriftsindsamlingen, for selvfølgelig vil de skrive under, for pædofili er jo noget værre noget? Tror de endda, at offentligheden ikke kan håndtere de uhyrligheder, som bemeldte hjemmeside måtte indeholde?

Jeg er meget betænkelig ved folk, der tror man kan komme alverdens dårligdom til livs ved at censurere de mennesker, de er uenige med. Dels er det i mine øjne naivt at tro, at et forbud har nogen betydelig effekt, og dels udviser det meget ringe forståelse for, hvordan demokrati og ytringsfrihed virker. Jeg bryder mig heller ikke om foreninger, der spiller på folks rygmarvsreaktioner og samler underskrifter ind mod noget, uden at sige ret mange ord om, hvad det er, de beder folk skrive under på.

Få en gratis bajer og Ekstra-Bladet fra i går: For de fatsvage, der ikke forstår at læse indenad, skal jeg skære ud i pap, at jeg ikke er pædofil. Jeg har ikke nærstuderet Pædofilgruppens hjemmeside eller taget stilling til deres synspunkter, men jeg deler i hvert fald ikke deres holdninger til at liberalisere lovgivningen mht. pædofili. Når det er sagt, vil jeg så også forsøge at lægge en dæmper på lynch-trangen ved at sige, at en pædofil ikke nødvendigvis gør andre mennesker ondt. Man kan godt være pædofil, uden at være praktiserende. Om man kan lide det eller ej, så er der folk, der nærer den slags lyster, og selvfølgelig skal de have lov at fortælle om deres følelser og oplevelser og meninger til ligesindede og omverden i øvrigt - hvem tænker ikke slette tanker i ny og næ? De skal selvfølgelig også have lov til at arbejde for at ændre loven - det kommer de nok alligevel ikke så langt med. Hvad de til gengæld ikke må, er at lade deres lyster tage overhånd og begå overgreb mod børn - men den slags er vist strafbart i forvejen.

PS: Ovenstående tilbud om gratis øl og formiddagsblad var kun et blikfang. Her er ingen gratis øl. Jeg erkender, at det var tarveligt og arrogant af mig. Fy, slemme mig. I kan jo prøve at forbyde mig og min hjemmeside.

Kommentarer

 1. af Peter Brodersen - tirsdag 9. marts 2004 kl. 23:20

  "Kom, lad os vælte en hjemmeside (eller sætte ild til et hus eller vælte en skurvogn ) - så har vi gjort noget!". Jeg frygter selv, hvor specifik en lovændring, der kan komme på tale (fx at man ikke må arbejde for at sænke den seksuelle lavalder [eller den kriminelle lavalder eller alderen for stemmerets]). Hvis folk brænder for at bekæmpe pædofili, så giver det mere mening at lobby'e for fx kraftigere medicinsk behandling, længere straffe eller lignende. Men at lukke en hjemmeside eller sige "I må ikke omtale jer under et fælles navn!", og tro at man bidrager, er logik på baggrund af "Hvis vi ikke gør noget, så sker der ikke noget. Så hvis vi bare gør noget, så gør vi automatisk det rigtige" (hvilket dog helt urelateret lader til at være en skræmmende naturlig forretningsstrategi i erhvervslivet).

  En detalje er også, hvad SPN arbejder for - det er ikke blot at stoppe foreningen og dens hjemmeside, også at offentliggøre billeder, navne, adresser, mv. på pædofile, hvilket er noget af en omstrukturering af straffepraksis.

  ***Half-Life 2 og Doom 3 til fri download!***
  Foregår der pædofili, vil jeg selvfølgelig også kontakte de relevante myndigheder (fremfor at gasse Hi-Ace'n op med et par bodybuildere og baseballkøller). Måske fordi jeg har en naiv tro på at der i tredelingen af magten ikke levnes plads til selvtægt.

 2. af Tine Pongvin - fredag 31. december 2004 kl. 13:21

  jeg synes du er tarvelig. godt jeg snart skal ha øl alligevel, da det jo er nytårsaften. så du er tilgivet. men jeg kunne godt bruge ekstrabladet fra i går hvis det er. tak.

 3. af Luna aka Festpingvinen - onsdag 25. maj 2005 kl. 13:13

  Wow... her skriver man bare aggemam.dk for at kigge på om nogen har taget det navn. (Man keder sig bravt efter 4 timer uden gøremål på sit aktiveringssted) Og VUPTI! får jeg velformulerede og intelligente meninger (med HUMOR, wow det bli´r snart olieglinsende det her) smidt lige i ægget. Tak for kigget og tak fordi du faktisk stadig går og har en intelligent, selvstændig mening. Dem kunne vi godt bruge nogle flere af...

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.