Right on targIT
onsdag 21. maj 2003 kl. 11:35

Matrix reloaded

Sent tirsdag aften (kl. 0.25 for at være præcis), så jeg så Matrix Reloaded. Når man har sagt, at bullet time, kameravinkler og forståelsen af hvad matricen allerede er kendt fra etteren, så må man sige, at effekterne får et par hak til, mens der skrues op for filosofien i et flot brag af en film. Jeg mener ikke, at man vil være skuffet over at se toeren ift. etteren, når man ihukommer, at overraskelseselementet om, hvad matricen helt nøjagtigt er, jo desværre ikke kan gentages i toeren. Men flot lavet er det. Handlingen er som sådan ikke noget at skrive hjem om, men det er jo heller ikke så vigtigt. Der er dog nok at tænke over, når man forlader biografen - og man venter nu spændt på at se slutningen på det hele i treeren.

I en helt anden boldgade kan jeg bemærke, at på et tidspunkt i filmen skal en computer hackes , og se, søreme om det ikke bliver gjort ordentligt. På http://www.security.nl/images/pictures/large/200.png kan man på et skærmskud fra filmen se, hvordan en fjerncomputer udsættes for et exploit. Man kan glæde sig over, at internettet synes at fungere på samme måde om mange år og samtidigt bemærke, at heller ikke til den tid synes computere at blive patchet, som de skal.

Kommentarer

 1. af Peter Schou - fredag 30. maj 2003 kl. 13:02

  Jeg har også fået set Matrix Reloaded (mere end en uge efter Preben), og giver Preben helt ret, man bliver ikke skuffet, og der er som nævn meget at tænke over bagefter. Der er også nogle meget smukke (ja smukke, ikke flotte eller fede) sekvenser i Reloaded, Noget som 1'erern manglede.

  Det er ikke kun hacket der er korrekt udført, der er også en som bander på fransk, og sjældent har man hørt det franske sprogs laveste gloser udtalt så formfuldendt.

 2. af Jamen!? - mandag 23. juni 2003 kl. 12:47

  Man kan glæde sig over, at internettet fungerer på samme måde om mange år!? Jamen, det forklares jo i den første Matrix-film, at The Matrix er modelleret efter menneskenes verden, som den så ud, da vores civilisation toppede, nemlig i de sene 1990'ere. Og _derfor_ kan Trinity naturligvis benytte sig af værktøjer, som er genkendelige for os. Ikke sandt?

 3. af Forfatteren - mandag 23. juni 2003 kl. 20:38

  En ting er, hvordan maskinverdenen er modelleret overfor menneskene (matricen), noget andet imho er, hvordan maskiner selv kommunikerer med hinanden, hvilket jeg mener, at det er det, den ramte maskine vil opfatte angrebet som (altså som en anden maskine, der vil kommunikere med den). Der er vel ingen grund til, at mennesker skal kunne hacke sig ind i matricen, og ergo, ingen grund til, at maskiner skal svare på tudsegamle portscanninger og exploits, når et par hundrede år er gået og - må man formode - den slags angreb er forsvundet eller erstattet af andre angreb.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.