Right on targIT
onsdag 6. november 2013 kl. 09:59

Skeuo-hvad for noget?

I forbindelse med lanceringen af Apples nye operativsystem til mobiler, mm., iOS 7, begyndte pressen lige pludseligt at skrive meget om skeuomorfismer. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke var bekendt med udtrykket før da; det skal man vist være meget alvidende eller designuddannet for at gøre.

Her er en Google trend på skeuomorphism (det var ikke nok data for skeuomorFisme) og iOS 7.0 (iOS 7 giver for mange hits, og en logaritmisk y-akse synes ikke mulig):

Jeg vil mene, at der er et meget godt sammenfald mellem de to begreber.

Det sjove er, at skeuomorfismer just IKKE findes i iOS 7, det var noget, der fandtes i tidligere systemer og som man gik væk fra. Så først efter at noget er ophørt, begynder pressen at skrive om det.

Det er da besynderligt: indtil da havde ingen i it-pressen (eller i den brede presse) gidet tænke nærmere over Apples brugergrænsefladedesign og de tanker, der var gjort derom.

Jeg vil mene, at dygtig markedsføring fra Apples side er grunden: i forbindelse med opdatering til et nyt OS gav man it-pressen en godbid i form af en akademisk a-ha-oplevelse. Nu burde udtrykket skeuomorfisme være velbekendt indenfor brugergrænsefladedesign og it generelt.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.