Right on targIT
tirsdag 12. februar 2013 kl. 14:47

Java igen det mest udbredte programmeringssprog: kriminelle elsker det!

Java er i følge en undersøgelse fra Tiobe Programming Community Index (her refereret i Computerworld) det mest udbredte programmeringssprog i verden.

Tiobe vurderer, at "[s]kubbet frem af Android-telefonernes succes er Java det programmerings-sprog, der har vundet størst markedsandele i det seneste halve år," (sammesteds).

En anden og mere kynisk/flabet forklaring kunne være, at allehånde kriminelle har kastet sig over sproget qua dets mange sårbarheder, enten som zero-day exploits eller det overvældende omfang af fejl. Så måske skulle det i stedet hedde:

"Skubbet frem af sprogets sårbarhed med rig mulighed for at kapre computere med god indtjening til følge er Java det programmerings-sprog, der har vundet størst markedsandele i det seneste halve år" (min fortolkning).

Det er i alle tilfælde ironisk, at et programmeringssprog, der har fået så megen dårlig publicity på det seneste, nu har generobret førstepladsen i udbredelse.

Kommentarer

  1. af Tobias Tobiasen - fredag 15. februar 2013 kl. 19:30

    Hej,

    Du blander tingene sammen. De fleste sikkerheds problemer i Java handler om applets i browsere.
    Langt langt det meste Java der bliver skrevet er ikke applets. Det meste er server applikationer eller Android telefoner. Og der er der langt mellem sikkerheds problemer i selve sproget.

    Applets var måske en god ide for 10 år siden men tiden er løbet fra dem. De burde afskaffes og fjernes fra alle browsere, det ville give en bedre verden.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.