Right on targIT
fredag 19. august 2011 kl. 11:54

Google+ på Facebook

I følge norske digi.no har mange unge mere end en profil på Facebook.

Grunden er selvfølgelig, at den unge bliver nødt til at være venner på Facebook med sin mor og far, men at det ikke er godt, at de får alt at vide - ergo laver man en profil til, hvor forældrene ikke er med. Jeg har også kendskab til, at en nyudsprunget lesbisk har en (ny) profil for dem, der er bekendt med dette.

Umiddelbart synes dette at være et problem for Facebook: brugerne efterspørger en funktionalitet, som Google+ tilbyder sine kunder. Facebook kan derfor se frem til, at nogle springer over på Google+, fordi de her får, hvad de har brug for.

Men, efter min opfattelse kan Facebook nu ånde lettet ud: Qua Facebooks enorme netværkseffekt er der ingen, der har lyst til at forlade Facebook. Så i stedet for at hoppe over til konkurrenten Google+, er det bedre at omgå reglerne (Facebook tillader ikke mere end en profil pr. person) og oprette to profiler på Facebook.

Mao. er dette endnu et eksempel på, hvor stærkt netværkseffekten er for Facebook: på Facebook er Gud og hvermand - hvilket Google+ ikke kan matche (Man har forresten ikke i lang tid hørt noget fra antal brugere på Google+, er alle first-movers og FB-hadere hoppet over, mens resten ikke gider/er?)

Man skal aldrig sige aldrig, og MySpace tjener som eksempel på, at en dominerende socialt netværksplatform kan miste brugere, men jeg tvivler stærkt på, at Google+ har en chance.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.