Right on targIT
onsdag 19. januar 2011 kl. 13:40

Et bid af æblet

Steve Jobs fra Apple er igen sygemeldt. I sin e-mail til firmaets ansatte beder han og hans familie om, at medierne vil respektere hans privatliv - mao. ikke snage i hans helbredsoplysninger.

Dette er alt sammen meget forståeligt, men der er et problem: Appels investorer har krav på at få alt at vide om firmaet, som vil påvirke deres beslutning om at investere i Apple eller ej.

Fordi Steve Jobs i den grad tegner Apples profil, er hans helbredsoplysninger af vital interesse for investorer. For "almindelige" firmaer vil en topchefs helbredsoplysninger ikke være af en sådan kaliber, at markedet vil reagere voldsomt, hvis en topchef må gå på sygeorlov. Det er muligvist hysteri, men det er stadigt et faktum.

Men fordi Steve Jobs selv i den grad har foretaget produktlanceringer, investororienteringer, ja, været Apples offentlige ansigt, så må han nu finde sig i, at hans - meget private - helbredsoplysninger skal være tilgængeligt for investorer - eller mao. alle - også medier.

Det er bittersødt, at hans egen succes som chef for Apple nu resulterer i, at hans meget private helbredsoplysninger nu ikke længere kan være private.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.