Right on targIT
fredag 3. september 2010 kl. 15:59

Æblet er råddent

Som ansat i et konkurrerende firma er det jo nemt at blive anklaget for at være misundelig og skadefro, men jeg vover nu alligevel pelsen:

Apple er ikke sejt - det er noget, ens forældre bruger. Og så virker skidtet ikke.

Der er tegn i sol og måne på, at Apples produkter ikke længere foretrækkes af de seje. Deres produkter er (beklageligivst) så nemme at bruge, at selv forældre og (gys) bedsteforældre kan finde ud af det. Et eksempel er fra en blog i Berlingske: Apple er for amatører, som også skriver, at teknologisk er produkterne ikke længere så interessante, og avantgarden er begyndt at bruge andre produkter, bl.a. fordi Apples produkter ikke kan modificeres særligt nemt. Man får, hvad Apple vil give en, og det er også fint, men.... man ville nu godt selv prøve noget andet.

Endvidere har Apple fået nogle slemme skrammer - ikke kun blandt nørderne pga. ovenstående, men også i pressen. Antenna-gate - hvad enten den er reel eller ej - gav Apple nogle skrammer, måske ikke så meget pga. problemet, men for deres ændrede og bortforklaringer undervejs (softwarefejl, "hold telefonen anderledes"). Også nordiske forbrugerombudsmænd har øje på Apple fordi musik købt fra iTunes har begrænsede anvendelsesmuligheder og nu senest pga. Apples et-årige garanti, som ikke må kaldes en garanti.

Det er ingenlunde kæmpeproblemer, og Apple kan sagtens ændre det - hvis de vil. Jeg vover dog pelsen og bruger et citat fra filmen "De røde enge": Æblet er råddent.

I mellemtiden er der måske bedre penge at tjene for Apple ved at være ligeglad. Og deres produkter sælger jo stadigt ganske fornuftigt.

Kommentarer

 1. af Tobias - lørdag 4. september 2010 kl. 20:50

  Naturligvis virker skidtet ikke. Min erfaring er bare at alternativer virker endnu dårligere. Jeg har prøvet et hav af forskellige operativ systemer, mp3 afspillere og lidt forskellige telefoner. Ingen af dem gør som jeg gerne vil have. De er alle irreterende, mærkelige og fyldt med fejl. Jeg har endt med at vælge Macbook, Iphone og ipods fordi de er mindst ringe.
  Ja, det er trælst at man er i lommen på Apple og man ikke kan hacke så meget. Men det er desværre prisen man må betale for at skidtet virker nogenlunde.
  Så snart nogen andre laver noget der er mindre dårligt end Apple så skifter jeg med det samme.
  Eneste problem er jeg ikke kan se hvem det skal være. Android har potentialet men der er langt endnu.

  Forfatteren af denne blog har sikkert et bud på hvem der laver bedre telefoner end Apple :)

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.