Right on targIT
torsdag 27. november 2008 kl. 17:08

IT ER væsentligt anderledes

Ovenpå onsdagens stadfæstelse af fogedrettens blokade af Pirate Bay har der været skrevet meget om stadfæstelsen og dens konsekvenser, se kommentarerne til ovenstående lænke.

Ihukommende terrorlogningsbestemmelserne, som også må siges at stride imod sund fornuft for folk, der ved noget om området, må man konkludere, at fordi nogle ting er så nemme at gøre vha. IT, så bliver de gjort, selv om man aldrig ville have gjort dem i den reelle verden.

Således vil man aldrig bede postvæsenet kopiere breve, selv om det lige er hvad man beder internetudbydere om at gøre hvad angår e-mail og web-sider

Man vil heller aldrig bede i den virkelige verden bede fremstillere af ting om at sørge for, at deres brugere ikke bruger dem til ulovlige formål (som fogedretten siger man skal). IFPI har aldrig bedt sælgere af kasettebånd om at sørge for, at de ikke blev brugt til kopering af musik (de får jo også en kompensation for sådan privatkopiering).

Man ville aldrig sende Viagratilbud ud til millioner, hvis ikke milliarder af mennesker, hvis man havde responsrater som spam har. Fortsæt selv listen med datamining, privatlivsbeskyttelse, anonymitet, immaterialrettigheder og ytringsfrihed.

De ovennævnte eksempler er absurde; men i IT kan de nemt lade sig gøre. Og derfor bliver de gjort. Alle de argumenter der findes om paralleller til den reelle verden er ubrugelige.

I den forstand er IT væsentligt anderledes fra alt. Det synes IT-branchen endnu ikke at have forstået.

Kommentarer

  1. af T2 - fredag 28. november 2008 kl. 14:08

    Man ville nok heller aldrig lave overenskomster, der er så komplicede som tilfældet med Københavns kommunes lønsjov.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.