Right on targIT
onsdag 26. november 2008 kl. 09:14

Do No Evil to Your Permanent Employees

Google har været en del igennem i pressen siden deres børsnotering - den børsnotering, hvor de i noteringsprospektet fremhævede, at de ikke ville gøre onde ting som en del af deres forretning.

Nu viser det sig så, at Google har måske op til 10.000 mennesker ansat som løsarbejdere, som ikke får alle de fordele, som fastansatte gør og som ikke figurerer som ansatte i Google, så firmaets produktivitet per medarbejder synes meget højere.

Historien går på, at Google ved at reducere disse undgår at fyre nogle - selv om det reelt er det, der sker - man forlænger ikke deres ansættelse. Dette flugter dårligt med Googles målsætning om ikke at gøre noget ondt - man fifler, som overskriften siger - og man betaler ikke disse løsansattes sygeforsikring, mm.

I et større perspektiv er Google gået fra at være en darling og MS-bekæmper til at være et firma, som laver dårlig software (Chrome-motoren og Android-reboot-bug), sjofler personers privatlivssikkerhed (Google Flu Trends, cookies indtil 2038, etc.) og som nu bruger tvivlsomme regnskabsmetoder.

Det er ikke altid lige nemt at gøre både aktionærer, ansatte og pressen glade.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.