Right on targIT
fredag 22. februar 2008 kl. 11:14

2007: Second Life, 2008: Facebook

Man har ikke blogget et stykke tid, ferie og arbejde har taget sin del af ens tid. Og så skal der jo også være noget at sige noget semi-klogt om.

Men nu vover jeg pelsen og forudsiger, at Facebook i 2008 vil opleve, hvad Second Life gjorde i 2007: masser af hype fulgt af en temmelig hurtig død. Det er noget af en påstand, men jeg synes selv, jeg har lidt at have det i. Om ikke andet kan indlægget læses som en dristig påstand.

Der er vel næppe tvivl om, at Second Life kom, så og døde i 2007. Sjælden har så megen hype eksisteret for noget, så få kendte eller gad gøre. Jeg husker en medstuderende, der begejstret fortalte om deres planer med Second Life for ca. et år siden. Han har siden ikke talt så meget om det.

På samme måde har Facebook oplevet en masse hype i de seneste fire - seks måneder, og retfærdigvist skal det siges, at de også har fået mange besøgende og formået at få Microsoft til at investere i sig. Jeg blev selv opfordret til at melde mig ind i Facebook i november 2007. Egentligt er jeg for gammel til den slags, men gjorde det da - jeg undlod dog at angive kreditkortnumre og bankkontidata.

Men nu er hypen begyndt at vende: pressen er begyndt at skrive negative historier om manglende muligheder for at slette sin profil derfra og om Beacon, et temmeligt agressivt markedsføringsværktøj.

Om det er den generelle udmattelse af den slags services (hvem husker Friendster?) eller ej, men senest kan man læse, at Facebooks besøgstal er begyndt at falde. Det kan ganske udmærket være begyndelsen på enden - Facebook er så 2007.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.