Right on targIT
onsdag 19. september 2007 kl. 13:41

iPod touch kannibaliserer iPhonen

Nu, hvor alle fanboys har fået en iPhone, synes det svært for Apple at sælge den - 599 USD er da også en slags penge, alle telefonens velsignelser til trods. I hvert fald måtte Apple sænke prisen 200 USD samt give 100 USD til de folk, der allerede havde købt. Analytikerne var ikke glade og sænkede kursen med 5% på dagen.

Men hvad jeg mener var endnu mere fatalt for iPhonens succes var, at man også lancerede iPod touch. Og det til en overkommelig pris. Hermed er der mulighed for at få alle de rare ting på en iPod, som man ellers skulle ud og købe en iPhone for at få.

Så hvor folk i gamle dage købte en iPhone for at få en god browser, e-mail, kalenderfuntion mm. (som ikke virker ordentlig på en "gammeldags" iPod), så kan man i dag "nøjes" med at købe en iPod touch for at få den funktionalitet.

Det er således min påstand, at iPod touch-modellen vil kannibalisere iPhonen temmeligt grimt. Man kan se det som et udtryk for, at folk endnu ikke er parate til at have en dims til både telefoni og musik, desuagtet Apples, Nokias (og måske specielt) Sony-Ericssons forsøg på det modsatte.

Med udspillet kan Apples investorer også være glade - og det samme kan mobiltelefonselskaberne. Så alle er glade - bare ikke iPhonen.

Kommentarer

  1. af Jesper Lund Stocholm - torsdag 20. september 2007 kl. 11:13

    Det er jo ikke sikkert, at det vil gå den vej. iPod Touch kan også tænkes at ramme ned i et segment, der ikke vil betale så meget som en iPhone koster (og som dermed ikke ville have købt den alligevel) men som gerne vil have det nye lir fra Apple.

    Det er jo overvejende sandsynligt, at der vil blive solgt langt flere iPod Touch end iPhones - ja hjemme hos os overvejer vi - læs: jeg - at købe begge dele. "Den ene af os" vil ikke give så meget for en telefon, som en iPhone koster, men prisen for iPod Touch er dog overkommelig og vil være noooget så kjøn på vores reol derhjemme.

    :o)

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.