Right on targIT
fredag 13. juli 2007 kl. 17:01

iPhone, fin nok, men ikke revoulutionerende

Man har qua sit arbejde haft mulighed for at fedte rundt med en iPhone (og fedte er nok et godt ord, displayet bliver meget fedtet meget hurtigt), og en hurtig konklusion må være, at det er en fin telefon, der er meget hurtig (her kan andre mobiltelefonproducenter nok lære en del) og kæk (animationer, lyde, osv. spiller godt sammen), men også, at telefonen på ingen måde rigtigt er revoulutionerende, og at UIen dårligt kan kaldes nyskabende - det er bare rigtigt godt sat sammen og virker vel.

Endvidere mangler mange funktioner - på den måde er der tale om en forbløffende simpel smartphone. Der er nogle klare ting, der mangler, hvad angår hw, men også ui-mæssigt er fonen ret fattig. Hvor de fleste telefoner har en længere række af menupunkter, har iPhone typisk en to-fire stykker - resten findes ikke. Det betyder for eksempel, at man ikke kan sende en sms til flere end en - der er simpelth hen ingen måde (som jeg kan se) at sætte flere telefonnumre på.

Det kan lede mig videre til at nævne en forbløffelse over, hvor godt denne telefon er solgt. Det er min påstand, at der ikke er meget nyt i denne fon i forhold til en Nokia 770 (evt.7710), Ericsson W990i (tror jeg den hedder) eller andre touchskærmstelefoner. Folk skriver op og ned af stolpe og vægge om hvilken revoulution, telefonen er, men jeg vil altså påstå, at langt det meste altså er velkendt. Og som nævnt er der rent ui-mæssigt altså heller ikke meget nyt at forbløffes over.

Nu kan det jo være rønnebærrene, der er sure (er selv i branchen), men mon ikke iPhonen vil henvende sig til samme publikum som dens bror iPoden: ikke til techies og andre eksperter, men derimod som et statussymbol mere end en smartphone. Til gengæld kan branchen lære af telefonens hurtighed i menuer, mm. og kække animationer.

Det er nu weekend, og jeg skal hjem og rode mere med den. Men umiddelbart er der ikke tale om noget wow -snarere et "interessant". God weekend.

Kommentarer

  1. af Christian Schmidt - lørdag 14. juli 2007 kl. 12:27

    >Men umiddelbart er der ikke tale om noget wow
    Så skulle du måske prøve at installere Windows Vista på den ...

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.