Right on targIT
fredag 6. juli 2007 kl. 14:21

Ekstra Computerworld Bladet

Computerworld (CW) kunne i ugens løb berette, at papirudgaven af Comon ophører, og at Comon-abonnenter ville modtage Computerworld i stedet. Det giver mening - it-Danmark er for lille til mere end et it-medie (Computerworld skar sin tirsdagsavis væk omkring 2002, mens Børsen nedtrappede sit IT-tillæg), omend man selvfølgelig altid ville ønske lidt konkurrence i branchen.

Artiklen fortsætter med at prise Computerworld og dets kvaliteter. Og ja, Computerworld har mange gode kvaliteter, bl.a. deres bredere satsning indenfor online-verdenen, men som overskriften måske antyder, mener jeg nu også, at der er problemer.

Artiklen nævner endvidere: "...it-Danmark fortsat efterspørger en avis, hvor de kan få den analyserende og dybdeborende journalistik, der bringer nyhederne et skridt videre". Her er det, at jeg synes, at CW de seneste år har bevæget sig i den forkerte retning. Det er min opfattelse, at CW forsøgte at gå efter en ugentligt kioskbasker, hvor der skulle findes en skandale til forsiden hver fredag. Et it-emne blev vinklet på en temmelig ensidig måde, og på lederplads blev der råbt på løsninger, fokus og penge.

Udover at det er nemt at skælde ud over it-ministeren (han ligger sidst i en ministertilfredsundersøgelse fra just i dag), så er det for nemt. Og for meget Ekstra-bladet.

For sagen er jo, at i stedet for ugen efter - eller bevares, en måned efter - at følge op på sagen, så skynder redaktionen sig videre og lancerer en ny skandale ugen efter. Følgen for mig som læser er, at jeg bliver immun over for CWs skandaler - avisen tror jo ikke engang selv på dem. Det er fint nok, at CW prøver at erobre dagsordenen indenfor IT-branchen - noget enhver avis elsker at gøre, men det kan dårligt lade sig gøre hver fredag.

CWs papirudgave har sin force i de tilbundsgående artikler, som giver baggrunden og analyse for meget af det, vi ser ske i branchen. Det skal de holde fast i. De kan jo godt: et eksempel er netop dagens avis, hvor der gås i dybden med problemerne Mærsk IT fik ifm. indkørslen af et nyt IT-system (og søreme om ikke historien blev nævnt i andre medier).

Så kære CW-papir, tro på jeres historier og følg dem til dørs. Lad være med at introducere nye skandaler hver gang, I kommer på gaden. Nu, hvor der ingen konkurrenter er, kan I måske koncentrere jer om det, I selv helst vil: baggrund og analyse. Og ingen forhippede skandalehistorier.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.