Right on targIT
tirsdag 8. maj 2007 kl. 17:15

Googles YouTube-kvaler

Google købte YouTube tilbage i november, og forventningerne var dengang meget høje. Siden da har snakken mest gået om problemer for Google ang. YouTube i form af milliardsagsmål og overpris.

Det største problem er efter min opfattelse dog, at YouTube stadig drives af ulovligt indhold, mens Joost (og andre) har formået at indgå aftaler med adskillige store indholdsleverandører, senest Warner Bros.

Med sagsanlægget er Google sat i en grim position: fjern det materiale, som mange tilgår Youtube for at se, nemlig klip fra tv-shows, film, etc, som Youtube ikke har rettighederne til. Det er de færreste, der ynder at se en 12-årig drengs udfoldelser med et videokamera. Så lang tid de store indholdsleverandører har indtryk af, at Youtube tjener penge på at krænke deres ophavsrettigheder, så længe får Youtube ingen aftaler med dem. I mellemtiden indgår indholdsleverandørerne raskt væk aftaler med andre udbydere end Google. Så Joost har sørget for at have rettighederne på plads og kan frit vise en masse tv, som Youtube er afskåret fra.

Endnu er Joost ikke store, og der er store forskelle på de to leveringsformer, men Youtube bør lægge hovederne i blød for at finde ud af, hvordan de kan tiltrække rettighedsclearet materiale, hvis de også på længere sigt skal kunne klare sig i konkurrencen med Joost og alle dens kusiner og fætre. Og det vil kræve, at en masse af deres publikum søger andetsteds hen.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.