Right on targIT
torsdag 29. marts 2007 kl. 12:10

Dansk ISP-ansvar

Ovenpå Viacoms sagsmål mod YouTube for ophavsretskrænkelse, som drejer sig om ISP-ansvar for de ophavsretskrænkede filer, der måtte ligge på en webserver kan man ane en ubehagelig dansk konsekvens. Det er et interessant område, som nu vendes endnu en gang. Loven er i USA ret klar: har man som udbyder ophavsretskrænkende materiale, er man ikke ansvarligt for dette, hvis man fjerner det, lige så snart man bliver opmærksomt på det. I YouTubes tilfælde argumenterer sagsøger Viacom for, at det er så oplagt, at der tjenes penge på det, og at skærpede regler derfor gælder: YouTube skal selv finde og fjerne ophavsretskrænkende materiale.

Som udgangspunkt er reglerne de samme i Danmark. Der er dog den forskel, at de danske ISP'ere selv har åbnet porten for Viacoms argumenter ved i den politiske korrektheds navn selv at filtrere på børneporno. Ved selv at indrømme muligheden af den slags metoder blev IFPIs sag mod allofmp3.com om blokering af denne noget nemmere. Allerede dengang kunne man forstå, hvis nogle ISP'ere fortrød filtreringen.

Kan IFPI vinde på musikområdet, kan jeg ikke se noget til hinder for, at de samme argumenter ikke kan bruges for YouTube, etc, altså at internetudbyderne i Danmark vil blive involveret i at forhindre ophavsretskrænkende materiale i at blive downloadet til deres danske kunder.

I så fald vil de virkeligt have skudt sig selv i foden. Deres bedste håb er måske, at ingen tør kræve, at youtube.com blokeres.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.