Right on targIT
tirsdag 25. juli 2006 kl. 11:05

Zune: held og lykke

Microsoft vil forsøge at lave en transportabel mp3-afspiller for at imødegå Apples dominans på området. Det er jo ambitiøst.

MS har behov for at være stærk også på de nye medieområder - mao. vil de forsøge at udbrede deres dominans indenfor operativsystemer til også at omfatte spillemaskiner (X-box), web-portaler (MSN), mobiltelefoner og PDA (Windows mobille), søgemaskiner (MSN) og nu som sagt også mp3-afspillere - eller i bredere forstand transportable medieafspillere.

Så langt så godt. Problemet er dog, at MS ikke rigtigt har formået at blive markedsledende på nogle af disse områder. Faktisk har MS i mellemtiden tabt uanede mængder penge på disse områder, specielt X-box og MSN. Onde tunger vil påstå, at det skyldes, at MS ikke kan udnytte sit monopol fra PC'ere på de nye områder. I alle tilfælde viser det, hvor svært det er at erobre et allerede etableret område. Og specielt når modstanderen hedder Microsoft, kæmpes der endnu mere imod fra de eksisterende spillere.

Apple har i mellemtiden fået en meget stærk position, både hvad angår brand og teknologi, og MS skal finde på noget meget smart for at få en fod indenfor. I og med, at iPodden nu og dage spiller musik, video, og billeder, giver det mening at forsøge at finde et område, som Apple endnu ikke har dækket af: nemlig spil.

Forvent at se en Zune (eller Argos eller hvad den nu skal hedde) med spil på - og forvent at Apple allerede er i gang med at dække dette hjørne af. Der må snart komme en ny generation af iPods med mulighed for spil (og det må snart være på tide, at der kommer noget; der er gået lang tid siden sidste iPod-nyhed).

Her er User-friendlys mening om MS' chancer. Lad nøjes med at sige, at MS har en vis bagage, som ikke gør MS hipt i forhold til Apple.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.