Right on targIT
torsdag 8. juni 2006 kl. 15:43

Et par kommentarer til medieforliget

Så faldt medieforliget på plads, og det må være på sin plads med et par kommentarer:

For det første er der tale om, at DR af politikerne får blåstemplet sin nettilstedeværelse. Det er nu også på nettet, at DR skal levere public service, hvilket de allerede i længere tid har gjort, jf. konvergensbetragtninger. Det smarte fra DRs side er dog, at de nu også får lov til at bonne folk for dette, i og med en medielicens skal indføres. Ikke noget med at lave en betalingsdel af dr.dk eller lignende.

Denne medielicens er de fleste græskkatolske overfor, da 98% (tror jeg tallet er) i forvejen betaler licens. Kulturministeriet anslår, at en 30.000 ekstra mennesker/husstande skal til at betale licens, det er jo ikke meget. Så det store flertal er fuldstændigt ligeglade, og de få vil brokke sig. Ingen problemer dér for politikerne.

Det rejser dog nogle interessante sprg. angående definitionen på, hvem der skal betale medlielicens. Det viser sig her, at definitionen er, at hvis man har en bredbåndsforbindelse på 256 kb/s (!), så skal man betale den nye medielicens. Det betyder så også, at nogle mennesker, der har bredbåndsforbindelse betalt af firmaet og ingen tv, lige pludselig skal til at betale medielicens. Igen, det rammer et fåtal, men signalet er da ikke for smart.

Endvidere kan man ærgre sig over, at der skal bruges en masse administration på at sikre sig, at de mennesker, der køber en kæk mobiltelefon eller et tunerkort til en pc, nu skal indberettes til licenskontoret (som i 98% af tilfældene i forvejen er tilmeldt). Det er da spild af ressourcer. Det ville da være nemmere, at licenskontoret kontaktede de resterende 2% og bad dem om at bevidne, at de ikke har en medielicens behov. Det gør man i forresten i forvejen. Hvorfor skal man butikkerne så stadig indberette deres kunder?

Endelig er der noget bøvl med skattestop. Jeg vil her henvise til min blogkollega Jesper Stocholms blogindlæg desangående. Må det være nok at sige, at forklaringerne ikke hænger sammen.

Meget af mine anker og tanker ovenfor har som sådan ikke noget at gøre med, at tv-licensen nu udvides. I stedet er der tale om, at en del problemer ved licenssystemet endnu en gang udstilles.

I mellemtiden må DR være godt tilfredse, mens TV2 nok mere er usikre på, hvad der skal ske.

Kommentarer

  1. af Peter Schou sørensen - onsdag 26. juli 2006 kl. 14:14

    Græskkatolsk og græskkatolsk...jeg er alt andet end græskkatolsk. Korrekt, jeg er tilmeldt licenskontoret og betaler med glæde min radio licens på firehundrede et eller andet kroner, men jeg er grundigt utilfreds med jeg skal til at betale omkring 2kkr for et produkt (TV programmer) som jeg aldrig kunne drømme om bruge. Og det er især irriterende fordi det er så let at få folk til at betale for ydelser på nettet. Og hvad med firmaer? Der må være en del firmaer der PT ikke betaler TV licens.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.