Right on targIT
tirsdag 30. maj 2006 kl. 16:58

ITST og politiseren

Jeg var i dag til Dansk ITs årsmøde, som afsluttedes med generalforsamling til foreningen..

På mødet var der et tankevækkende indlæg af Gartners Peter Søndergaard, som kom med nogle interessante forudsigelser. Nogle af disse har man kunnet læse om i IT-meiderne i de sidste dage; forudsigelserne var præsenteret i sidste uge i Barcelona, hvilket Peter S. også selv nævnte.

Så skiftede scenen til IT- og Telestyrelsens (ITST) Jørgen Abild Andersen, der som direktør for ITST fremlagde baggrunden for re-organiseringen, som skete pr. 1. maj, og som resulterede i, at alt "reelt" arbejde indenfor IT blev rykket ud i styrelsen. Tilbage i departmentet sidder nu nogle få medarbejdere, som sikrer, at arbejdet, som styrelserne leverer, er i overensstemmelse med regeringens politik.

Uden at bruge megen tid på dette giv Jørgen Abild herefter i gang med at male et skønbillede af dansk IKT. Danmark havde nogle af de laveste priser på tele, hvilket er godt for forbrugeren (og så er det ligemeget, at ingen i branchen undtagen TDC tjener penge i større stil), udbredelsen er høj, osv. osv.

Der var ikke megen selverkendelse af spore hos Jørgen Abild, selvom styrelsen har fået en del kritik for sin sagsbehandling og markedsanalyser. Konkurrencestyrelsen og ITST har været i totterne på hinanden, forid Konkurrencestyrelsen syntes utilfreds med ITSTs arbejde. Dette var dog nu løst på en konstruktiv måde, fremhævede Jørgen Abild.

Jeg undrede mig over, at Jørgen Abild på denne måde ville stille sig op og holde et foredrag for fagfolk, i hvilket han malede et rosenrødt billede af det offentliges tilgang til IT. Ingen nævnte noget om EPJ, politiets IT-problemer eller Amanda for den sags skyld. Han mente f.eks. ikke at kunne se nogen løsning på, at ADSL i Danmark kun var udbredt til 98%, selv om et meget simpelt (og nok lidt for simpelt) svar var at lade ADSL omfatte af forsyningspligten for TDC.

Sjovt nok samme dag, som Jørgen Abild holdt dette rosende foredrag, i hvilket han lagde vægt på, hvor høj udrulningen af ADSL var i .dk, havde Comon>/a> en artikel om, at til trods for den høje udrulning, var Danmark et u-land hvad angår ADSL. Dette skyldtes, at bredbåndpriserne i forhold til ydelse og hastighed var for høje.

Så hvis der var andre, der som jeg sad og ærgrede mig lidt over, at han ikke reelt diskuterede eller omtalte nogle af problemerne, men i stedet snakkede uden, så kunne man da gå hjem og i sin indbakke se, at andre også mente noget sådant. Det ville have glædt ITST i skikkelse af Jørgen Abild ikke at have politiseret et så vidende publikum med halve sandheder og løs snak.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.