Right on targIT
torsdag 23. marts 2006 kl. 13:34

PBS, Konkurrencestyrelsen og dankortpriser

PBS efterkommer DHS' (og andres) ønske ved at sænke gebyret for brug af Dankortet p nettet. Den faste afgift falder med 50 øre fra 1,95kr til 1,45 kr. pr. betaling. Se artikel her.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Konkurrencestyrelsen (KS) konkluderede, at gebyret var fint som det var (CW-avisen den 6. januar 2006). PBS havde angiveligt ikke tjent på systemet endnu, i følge KS. I forbindelse med denne melding sagde PBs selv, at man var parat til at se på gebyrstrukturen.

Det er interessant, at PBS et par måneder efter, at KS meldte ud, at PBS' priser var passende og at PBS ikke tjente på sagen, nu sænker priserne. Det må (når man kender PBS) betyde, at PBS trods alt har tjent på brugen af Dankort på nettet. Artiklen ovenover har ingen udtalelser fra PBS, og jeg kender ikke til sådanne. Det er derfor uklart, hvad PBS mener om dette og hvorfor de sænker priserne.

Med ovenstående in mente er det en nærliggende tanke, at KS har misforstået noget. Det er jo en interessant konklusion i forbindelse med den strid, som KS har haft med IT- og Telestyrelsen (ITST) om, hvem der er den rigtige styrelse til at regulere teleområdet , senest set i forbindelse med bindingsperioder for 3G-telefoner.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.