Monday 7. November 2005 kl. 00:05

Making Canon IXUS 50 work with Windows 98

My parents recently got a Canon IXUS 50 (aka PowerShot SD400). They are running Windows 98 that doesn't have built-in support for digital cameras like e.g. Windows XP and recent Linux distributions have. Unfortunately the software supplied with the camera only supports Windows 98 SE and not Windows 98 (these are two different versions), so they couldn't install the utility program that is supposed to be used when downloading pictures from the camera to the computer.

The solution was to install the TWAIN drivers from the supplied CD and then install the ZoomBrowser utility that was supplied with my older IXUS 400. That older version does support Windows 98.

I spent quite a lot of time googling for a solution to this problem but didn't find any help, hence this post.

Comments

 1. by Jesper Stocholm - Tuesday November 15, 2005 @ 02:50 pm

  Hvor mange timer skal man google efter en løsning på et problem. før den mistede (potentielle) indtægt overstiger prisen på Windows XP?

 2. by Christian Schmidt - Tuesday November 15, 2005 @ 03:21 pm

  Både min søster og mine forældre havde samme problem. Windows XP koster ca. 665 kr. En typisk efter skat-timeløn er 100 kr. I alt vil det sige 2 x 665 / 100 = 13,3 time. Så lang tid brugte jeg trods alt heller ikke på det.

  Hvis man regner på det, skal man desuden tage højde for den tid, det tager at indse, at det ikke kan bringes til at virke under Windows 98 inden for rimelig tid, samt den tid det tager at installere Windows 98.

  Det var i øvrigt kilde til forvirring, at de begge havde problemet. Først prøvede jeg nemlig at installere det medfølgende software hos mine forældre uden held, og dernæst softwaren fra mit kamera hos min søster uden held. Det var så min mor, der ved et tilfælde opdagede, at der var hul igennem med kombinationen (det burde jeg selvfølgelig selv have tænkt på, men så smart var jeg ikke).

 3. by Jesper Stocholm - Thursday November 17, 2005 @ 10:39 am

  Udover tiden til installation af Windows98, vil jeg også mene, at mængden af potentielt fremtidigt vedligeholdelsesarbejde for en Windows 98 klar taler i mit arguments favør.

  ... PS: RSS virker ikke på http://aggemam.dk/preben

 4. by Christian Schmidt - Thursday November 17, 2005 @ 12:28 pm

  Ja, det kan der måske nok være noget om. Min søster bør nok have en helt ny maskine i en ikke-fjern fremtid, og i den forbindelse får man som regel et nyt OS med, så det vil være en passende lejlighed til at opgradere. Men så længe kunne hun dog ikke vente med at få hul igennem til kameraet.

  Mht. Prebens RSS-feed, så er det tomt, fordi han ikke har skrevet et indlæg i nyere tid. Man kunne overveje at ændre lidt for filtreringskriterierne.

 5. by Tobias - Thursday November 17, 2005 @ 03:22 pm

  Hvad med at købe en cardreader i stedet? Virker de ikke med Win98? De koster omkring 100 kr. Samtidigt slipper man for Canons exceptionelt ringe software.

 6. by Christian Schmidt - Thursday November 17, 2005 @ 03:29 pm

  Det virker nu. Alle er glade (især den frivillige edb-supporter).

  Jeg vil give dig ret i, at Canons software stinker. Det gjorde det software, der fulgte med mit hedengangne Olympus-kamera også.

  Så vidt jeg ved, er det i øvrigt ikke alle cardreadere, der fungerer med Windows 98.

 7. by Christian Schmidt - Thursday November 17, 2005 @ 04:47 pm

  Men o.k. - ret skal være ret. Brugerinterfacet i Canons software stinker måske nok, men PhotoStitch, der kan klippe et antal billeder sammen til ét stort panoramebillede, er nu ret kool. Der fulgte noget lignende software med mit Olympus-kamera, men der skulle billederne været taget i en bestemt mode (så fokus mv. var den samme fra billede til billede), og kameraet skulle helst sidde på stativ eller lign. Canon-programmet tager sig derimod til takke med lidt af hvert.

 8. by Jesper Stocholm - Thursday November 17, 2005 @ 05:25 pm

  > Mht. Prebens RSS-feed, så er det tomt, fordi han ikke har skrevet et
  > indlæg i nyere tid. Man kunne overveje at ændre lidt for filtreringskriterierne.

  Ja ... eller spank'e Preben en smule, så han kommer i gang. Han er åbenbart ramt at Nokia-sløvhed.

 9. by Christian Schmidt - Thursday November 17, 2005 @ 05:26 pm

  Han er jo også oppe i årene.

 10. by Den forurettede (Preben) - Wednesday November 23, 2005 @ 01:37 pm


  Må jeg lige bede om kammertonen her.

  Man har rejst, haft kurser og alt for meget e-mail til at have tid til at skrive (ligegyldige) blogindlæg.

  Hvis de to herrer stadig føler sig kæphøje, vil jeg bede dem gennemgå deres egen blog og kigge efter huller i indlæg. Karius og Baktus ville være henrykte, hvis jeres blogs var en mund :-).

 11. by Jesper Stocholm - Wednesday November 23, 2005 @ 04:09 pm

  Jeg har svært ved at se, hvordan man kan bruge ord som "blogindlæg" og "ligegyldig" i samme sætning ... i hvert fald ikke, hvis man ikke samtidig et eller andet sted bruger ordet "ikke"

 12. by Christian Schmidt - Wednesday November 23, 2005 @ 10:50 pm

  Ja, manden er jo vanvittig. Eneste formildende omstændighed er, at "ligegyldig" står i parentes.

No more comments can be added for this post.