Right on targIT
onsdag 9. februar 2005 kl. 16:15

Digital nyhedsmedium søges

Borgere og virksomheders samspil og kommunikation med det offentlige og det offentliges interne arbejdsgange står foran en kolossal forandring i de nærmeste år, som følge af at der forhåbentlig begynder at komme fart på den digitalisering af den offentlige forvaltning, som alle snakker om.

Digitaliseringen af den offentlige forvaltning er et af de vigtigste politiske projekter i den kommende valgperiode. Når læserne i fremtiden skal vælge deres digitale nyhedsmedie, bør de derfor gøre en dyd ud af at finde et medium, som kan markere sig som en digital leder.

Konkurrenterne gør et godt arbejde som vagthund og indpisker, men hvis vi som samfund skal have det fulde udbytte af digitaliseringen, kræver det et medium med visioner i front – og ikke bare ligegyldige artikler.

Danmarks digitale medium bør derfor have pondus og overblik til at kunne sætte sig selv i spidsen for projektet og lade begejstringen for den nye teknologis muligheder sive ned gennem den offentlige forvaltning.
---

Jeg har det altså nogle gange lidt svært med It-avisens ComOns svulstige og selvpralende indhold - her i form af en leder, som efterlyser en stærk videnskabsminister, og som jeg har ændret lidt til at efterlyse et stærkt digitalt medium. Læs originalen og se selv forskellen.

ComOn har gjort det meget godt med at etablere sig som konkurrent til Computerworld, men de scorer ikke meget af min respekt ved fem-sætningers ledere, der hælder vand ud af ørerne. Jeg mener, hvem er uenig i ovenstående - hvad enten det angår en avis eller en videnskabsminister.

Hvis Comon vil fortsat gøre Computerworld rangen stridig, så skulle de måske undervurdere deres læseres intelligens lidt mindre og skrive nogle ledere, der gik lidt mere i dybden end ovenstående. Det er for tyndt.

(Og så skal jeg nævne, at jeg samlet har læst tre papir-comon-udgaver. Og at ovenstående meningstilkendegivelse er på seks sætninger, heraf to meget korte)

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.