Right on targIT
tirsdag 8. februar 2005 kl. 12:02

IT i valgkampen

I dag kan lige over 4 mio. danskere stemme, og dermed slutter valgkampen. Som diverse brancheblade har antydet, har IT ikke spillet den store rolle i valgkampen (jeg havde gerne set en diskussion af monopoler (både på tele- og softwareområdet, men den må vi have til gode).

Hermed et par betragtninger over, hvordan det kan være:

1. Ca. alle partier er enige om, at IT er godt, at vi skal være bedre til det og bruge det endnu mere hvor det er muligt - og det er det jo rigtigt mange steder, det er. Der er derfor ikke rigtigt den store konflikt mellem, om man skal have mere IT eller ej, i stedet drejer debatten sig om, hvordan man når det mål.

2. Uddannelse, forskning og udvikling har spillet en noget større rolle, men heraf har IT ikke rigtigt spillet den store rolle. Igen er alle enige om, at vi skal have mere af det hele, og så drejer diskussionen over i, om vækstfonden er rigtig eller ej, altså igen hvordan man sikrer mere af det hele, ikke om man skal.

3. Hvor har interesseorganisationerne været? Man har ikke hørt meget til Dansk IT, ITB, Prosa, IDA, universiteterne, etc. på området. Igen, alle synes faktisk at være godt tilfredse.

4. Partierne har ikke haft fokus på IT. Jeg mindes ikke i de større medier at have hørt nogle politikerne udtale sig om åbne standarder, softwarepatenter, digitalisering af forvaltningen, jobkort eller lignende. Det vildeste må have været i forbindelse med kommunalreformen - men dette er jo et omfattende emne, og IT har langt fra været den vigtigste faktor her.

5. Medierne har ikke haft fokus på IT. Genlæs punkt 4.

6. Og selv om vi er mange, for hvem IT spiller en stor rolle, så er vi altså kun omkring 0,1M danskere, der arbejder i branchen. Og vi har også aktier i småbørn, forældre tæt på pensionsalderen, huse, dårligt helbred, arbejdsløshed, indvandrere, Irak - find selv på mere. Mao. er der også for IT-folk andre grunde end IT for hvor krydset skal sættes.

Det var det. Husk nu at stem - om ikke andet så blankt.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.