Right on targIT
fredag 15. oktober 2004 kl. 13:47

Spam-kommentarer i min blog

Et interessant fænomen har gjort sig gældende på min blog: mine engelsk-sprogede indlæg er blevet udsat for spamangreb. Det skal forstås på den måde, at der i kommentarfeltet, hvor alle jo kan skrive, hvor kloge og relevante mine indlæg er ( :-) ), i stedet er blevet indsat reklamer for dubiøse varer og tjenester. Se et eksempel på dette her. Indlægget er blevet besøgt af en bot to gange med en dags mellemrum.

Det er jo interessant - og faktisk godt tænkt. Nogle har lavet en bot, som drøner rundt og finder tekstbokse, som den kan dumpe reklamer i. Og en ret intelligent en af slagsen: kun mine engelsk-sprogede indlæg er blevet spammet. Et hurtigt blik på linkene antyder, at der er tale om piller, hasardspil mm., som annonceres, altså typiskt spamindhold. Jeg læser disse indlæg som eksempel på, at min blog har en kæmpe læserskare, siden der er nogle, der gider lægge reklamer i den. Tak til alle mine læsere for at have gjort dette muligt!

Selv om jeg lige har pustet mig op, må jeg nok indrømme, at mit publikum til den slags indlæg nok er mindre, men til gengæld er det jo dejligt nemt at lave. Er det spam - altså ulovligt? Jeg tror det ikke: der er jo ikke tale om, at reklamerne sendes ud pr. e-mail, tværtimod opsøger man jo selv reklamerne. Hvis den slags indlæg var ulovlige, ville et indlæg af en person med et link til et firma vel også være ulovligt?

Så her er der en fidus - spam, der ikke er spam i lovens forstand.

PS.: Måden at undgå det på må være teknisk: man skal som kommentator indtaste et tal, som er angivet i en billedfil ved siden af tekstboksen. Det kan - svjv selv de smarteste botter - endnu ikke klare. Det vil sikre, at der skal et menneske indover i processen.

Kommentarer

  1. af Christian - tirsdag 4. januar 2005 kl. 10:38

    Der er efterhånden begyndt at vælte ind med spam i nærværende blogsystem. Indtil videre har jeg bare siddet og dem manuelt samt spærret for de tilhørende IP-numre i webserveren.

    Det er muligt, at det ikke er spam i lovens forstand, men mon ikke det alligevel er forbudt?

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.