Right on targIT
fredag 13. august 2004 kl. 15:35

Use-net-pirateri igen igen


Så er den gal igen!, som Tæskeholdets Jan Gintberg bekendtgjorde i 1997.

Denne gang er der tale om, at Usenetservere kan bruges til piratkopieret materiale. Dette turde være velkendt; thi da så godt som alle kan sende materiale til disse servere, er det svært at sikre, at der ikke fra tid til anden vil blive sendt materiale, som krænker nogle rettigheder. Usenetserverindehaverne ved dette, og er de første til at fjerne materialet, når de bliver gjort opmærksomt på det. Der er tale om et meget omfattende arbejde med at holde øje med de tusinder og atter tusinder af nyhedsgrupper, der findes, så det kan ikke lade sig gøre at fjerne materialet, inden nogle brokker sig.

Denne gang er det Poltiken, som skriver om sagen. Det direkte link er her, men det er tvivlsomt, om det vil være tilgængeligt i al evighed. Man fornemmer en fornærmelse over, at UNI-C ikke vil gøre noget ved det kæmpeproblem, som Politiken nu har rejst.

Man ihukommer, hvordan JP for føje tid siden omtalte det samme problem. Den gang gik det ud over TDC, som var en piratericentral mm. Sagen havde en lidt anden vinkling, idet man påtalte, at TDC sparede båndbredde (=penge) ved at have det piratkopierede materiale liggende lokalt i stedet for hver gang at skulle ud og hente det. På lederplads kaldte JP TDC for en hælericentral. JP blev senere dømt for injurier i byretten i Aarhus.

Nu mangler vi bare en leder i Politiken indeholdende ordet "hælericentral" for at gøre farcen komplet.

Kommentarer

  1. af Sandhedens time - fredag 13. august 2004 kl. 16:59

    Politiken gør det ikke til en nyhed at Usenet bruges til piratkopieret dit og dat. Historien er at staten ejer UNI-C og derved selv stiller servere til rådighed for piratkopieringen og ad den vej (måske) selv overtræder den lov som den skal håndhæve.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.