Right on targIT
fredag 6. august 2004 kl. 13:43

Henning Dyremose stadig MF'er?

Henning Dyremose er en mand, som har sine meninger. Disse meninger er også ofte af en sådan karakter, at det firma, han er chef for, TDC, også vil nyde godt af dem.

Henning Dyremose har udtalt sig negativt om elselskabernes forsøg på at etablere et alternativt netværk, og just i dag synes han så, at det er uretfærdigt, hvis en tilbagegivet UMTS-licens skal sælges billigere end den pris hans eget firma købte licensen til. Skrot licensen, siger Henning Dyremose.

Det er da fint nok, at han har den slags meninger. Og det er da også fint nok, at han fremsætter dem. Men jeg tvivler stærkt på, at de hjælper TDC. Som udtalelserne fremstår, er de jo klart forsøg på at få TDC positioneret bedre, end det ellers vil være. I de to tilfælde aner man misundelse over, at et andet selskab kan købe en licens billigere, end hvad TDC selv gav for den. Hvad angår kabelnetværket, er bekymringen mere reel, men stadig fornemmer man, at TDC er bange for at få lidt konkurrence.

Med den baggrund som gammelt monopolteleselskab, som TDC har, burde hr. Dyremose måske være lidt mere åben overfor konkurrence, end evigt og altid at brokke sig over, at der er nogle, der vil udfordre TDCs forretningsområder. Det forbedrer ikke just folks indtryk af den gamle telekæmpe med den slags udtalelser.

Nu er Henning Dyremose jo gammel politiker, og det er vel også givet, at han stadig har kontakter til Folketinget, omend mange af hans gamle kolleger ikke længere sidder i Tinget. Jeg er dog bange for, at hr. Dyremose overvurderer sin indflydelse på Danmarks politikere. Der er en meget bred opbakning bag liberaliseringen af den danske telebranche, og selv ikke en nok så højtråbende tidligere finansminister kan efter min mening ændre denne linje.

Så måske skulle hr. Dyremose i stedet for formålsløst at brokke sig og derved yderligere bære ved til rygter om TDCs monopolbål næste gang stikke piben ind og ikke sige et ord.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.