Right on targIT
torsdag 6. november 2003 kl. 11:33

Matrix 3 - Revoulutions - enkelte spoilers

Så fik man set treeren af Matrixtrilogien og lad det være sagt med det samme: Etteren er klart den bedste af de tre, mens toeren og treeren nogenlunde deler en andenplads.

Treeren foregår i større grad end de to foregående film udenfor Matricen, og det synes jeg er ærgerligt. Det var i forbindelse med Matricen, at de revoulutionerende og spændende kampscener og special effects blev lanceret, lige fra bullet time til slow-motion og kameraets cirklen rundt om skuespillerne. Dette blev først introduceret i etteren og taget til et højere niveau i toeren. I treeren er der enkelte scener her og der, som har Matrix-magien, men da kun korte dele af filmen udspiller sig i Matricen, er der for lidt af dette. Og det er synd. I stedet udspiller der sig en længere kampscene mellem den angrebne blæksprutter og Zion, og selvom det da er meget flovt lavet, så er der i virkeligheden en slags Terminator 4, som vi ser.

Rent visuelt og effektmæssigt holder brødrene Wachowski gryden i kog. Allerede toeren havde det problem, at vi havde vænnet os til de banebrydende special effects, som etteren introducerede, og det eneste nye var mere af det samme. Det gik også an, men som tiden går, bliver det sværere og sværere at fastholde publikums interesse. Der er masser af flotte scener med imponerende tjubang i den, men det har ikke meget med Matricen som sådan at gøre.

Plotmæssigt halter filmen efterhånden også. Det går an, men det begynder at blive noget tyndt. Der er adskillige uforklarede sidehistorier, men dem kan man jo så sidde og tænke over bagefter. Bl.a. kan man tænke over, hvad (eller hvem) Arkitekten og Merovingeren helt nøjagtigt er, ligesom nye figurer introduceres, som lige skal sættes på plads. Den røde tråd er dog til stede, men jeg havde gerne set en bedre forklaring på, hvorfor Neo efterhånden også kan stoppe blæksprutter i den fysiske verden mm.

Summa summarum må man sige, at treeren får sluttet trilogien af på en tilfredsstillende måde, men at magien fra etteren - som egentligt allerede gik tabt i toeren - ikke kommer tilbage i treeren. Men har man set de to andre film, så er der ingen vej udenom: man skal have slutningen med.

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.