Right on targIT
fredag 22. august 2003 kl. 11:57

Afgifter på lager-medier


Kulturministeren (han hedder for tiden Brian Mikkelsen) har fremlagt forslag til ændringer af ophavsretsloven. Disse indebærer bl.a. en yderligere restriktion i retten til at kopiere til privat brug. I følge linkets nummer 1, skal ophavsretslovens §12, stk. 1 ændres, så det bliver forbudt at kopiere fra cd'ere, der er lånt eller lejet. Det vil således ikke længere være tillladt at kopiere en vens cd eller en cd, der er lånt på biblioteket. Det eneste, man så må kopiere fra, er privatsfærens cd'ere. Privatsfæren skal forstås så snævert, at der er tale om husstanden. Man må således godt kopiere ens egen cd til backup, til sommerhuset eller til bilen.

Endvidere foreslås det, at blankbåndsafgiften sænkes. Dette er et skridt i den rigtige retning, omend det ikke foreslås, at den afskaffes. Det vil dog være det naturlige skridt, når man ihukommer ovenstående lovændring. Med denne lovændring vil der ikke længere være behov for at kompensere kunstnerne, da al form for kopiering fra og til venner og bekendte er forbudt. Det eneste, der er tilladt er kopiering indenfor husstanden, og det er vel de færreste, der forestiller sig, at man vil indkøbe en cd nummer to til samme husstand, fordi man bruger den så meget?

Det ville derfor klæde kulturministeren at forklare os, der bruger medier til backup, transport af data, mm., hvorfor vi skal betale danske kunstnere for at kompensere for ulovlige handlinger? Alternativt kunne ministeren jo afskaffe blankbåndsafgiften...

Kommentarer

Kommentarfunktionen er ikke aktiv for dette indlæg.