Canadiske banker

Teksten på denne side er et uddrag af en mail, jeg sendte til venner og bekendte, mens jeg boede i Canada.

Telefoni i Canada

Jeg brugte lige 4 sekunder af mit liv på at sende en mail til min bank her i Montreal for at gøre dem opmærksom på et link i udu på deres hjemmeside. Herunder er deres svar - man må sige, de tager henvendelser via e-mail alvorligt (i modsætning til min danske bank, hvor jeg bliver nødt til at ringe til dem og fortælle, at jeg har sendt dem en mail).

> Dear Mr. Schmidt,
>
> Thank you for your recent correspondence. I appreciate the time
> you have taken to notify us of the problem with our link to the website.
> Air Miles I have notified our Site Co-ordinator of this situation for
> follow-up. In the interim, please accept my apology for any
> inconvenience this may be causing you. As you may already be aware,
> the website address for Air Miles is:
>
> www.airmiles.ca
>
> Again, thank you for writing. We look forward to serving you online in
> the future.
>
> Sincerely,
>
> Dayna Crossley
> online banking
> ----------------------------------------
> At 12:55 PM 10/18/1999 -0400, you wrote:
> >The link to 'AIR MILES' in the Site Map is broken.
> >
> >Regards,
> >Christian Schmidt

Forresten, mht. internet-banking herovre er der ikke så meget pjat. I .dk skal man indtaste bunker af koder, køre applets og ActiveX osv., der gemmer ting på ens disk. Her indtaster man bare sit kontonummer og en PIN-kode, man har selv har valg - og så spiller det.

En anden prægtig detalje ved banksystemet er, at man udover at hæve penge også kan indsætte penge i pengeautomater (ATM's). Man lægger blot sine penge i en kuvert og indtaster beløbet. Jeg deponerede en check på $3000 (knap 15.000 kr.) på denne måde, og umiddelbart efter (inden nogen havde haft en chance for at checke, om jeg lagt en check i kuverten og om den overhovedet var gyldig, så figurerede de 3000 spir i min saldo.

Betaling af regninger er til gengæld lidt omstændeligt. Man bruger ikke rigtig girokort på samme måde, så hvis jeg skal betale en regning, kræver det at firmaet, der har udskrevet regningen, er registreret hos banken. Jeg har dog kun haft behov for at betale min telefonregning samt et mindre beløb ($2) til McGill, og de var begge registreret.