fredag 24. november 2006 kl. 22:03

Pakketab

Jeg var i dag på posthuset (ja, det lykkedes mig at ramme det korte interval, hvor de har åbent) for at sende en pakke. Den venlige postdame mente ikke, at min pakke var forsvarligt nok pakket ind "til det danske postvæsen", som hun sagde. Hvis det regnede, kunne der jo komme vand ind af kassens bærehåndtagshuller (den slags som også er i flyttekasser). Jeg var ikke klar over, at pakker blev efterladt udendørs i regnvejr, men sådan lærer man jo hver dag. Postdamen var dog ikke så venlig, at hun ligefrem ville hjælpe med at sætte lidt tape hen over hullerne, så jeg forlod posthuset med uforrettet sag.

Heldigvis ligger der lige ved min bopæl en Blockbuster, hvor de for nylig er begyndt at tage imod pakker for pakkedistributøren GLS. Her gik jeg hen efter at have dækket hullerne i papkassen med tape. Den første ekspedient, jeg henvendte mig til, havde tilsyneladende ikke prøvet at tage imod en pakke før, så han fik hjælp af en kollega med at udfylde formularer og sætte stregkoder på. Til sidst siger kollegaen, at han skal huske ikke at stille pakken sammen med de ting, der skal smides ud, hvilket åbenbart var sket før! I stedet blev han opfordret til at stille den under kollegaens skrivebord. Det lugter ikke ligefrem af ISO 9000.

Her burde jeg nok have taget pakken under armen og være gået min vej. Men grundet min ukuelige optimisme/naivitet/dovenskab/alle førnævnte lod jeg dem gøre forsøget. Så nu venter jeg spændt.

Opdatering: Jeg har ikke talt med modtager, men iflg. GLS' Track & Trace-system er pakken leveret. Juhuu. Jeg var ellers lige ved at blive yderligere bekymret, da systemet ikke ville kendes ved min sporingskode. Det lykkedes mig dog at slå pakken op, da jeg efter lidt nørklen på webstedet fandt en lille notits om, at første og sidste ciffer af koden ikke skal indtastes. Det er åbenbart ikke muligt for systemet at se bort fra disse overflødige cifre, såfremt jeg uvidende bruger formaster mig til at indtaste hele koden. Men det er sikkert logisk for folk, der sender mange pakker.

Kommentarer

 1. af alice m - mandag 4. december 2006 kl. 11:52

  Pssst... Okay - jeg ka' godt li' din fine fine Blogbot nu. Skulle bare lige vænne mig til det og er super tilfreds med dine justeringer. Tak.

 2. af Jesper Lund Stocholm - torsdag 25. januar 2007 kl. 09:25

  Er det ikke dejligt som nogle ord egner sig til flere ting og på tværs af brancher? Ordet "pakketab" indikerer for mig (og sandsynligvis også dig) noget helt andet end noget P&T-agtigt, men det skyldes nok mine alt for mange år på DTU. Ligeledes er det med andre ting i vores hverdag. Jeg skulle for noget tid siden flytte for noget familie, og uvist af hvilken årsag var der en kvinde med, der lige havde født. Hun kunne derfor ikke hjælpe med noget som helst, så hun blev placeret i gangen, hvor alle ting kom op i lejligheden. Hendes opgave var at bestemme, hvor hvilken kasse (eller pakke) skulle hen.

  Var der nogen, der sagde "router"?

  Det absolut mest frustrerende denne dag var dog, at jeg selv syntes, at betragtningen var uhyre morsom ... men selskabet bestod af CBS-studerende (bachelorer), jurister og pædagoger - så jeg havde ingen at fortælle den til. Jeg måtte pænt vente til mandag morgen, hvor jeg kom på arbejde iblandt ligesindede før jeg fik grinet af.

 3. af Jesper Lund Stocholm - torsdag 25. januar 2007 kl. 18:33

  Opdatering af tidligere indlæg/kommentar:

  For fremtiden vil jeg konsekvent kalde personer med det ovenfor beskrevne erhverv for "router-marie".

 4. af Christian Schmidt - torsdag 25. januar 2007 kl. 21:50

  Ja, det er de færreste, der sætter pris på en god nørdevittighed. Jeg oplevede engang at fortælle en sådan til en af mine ikke-tekniske kolleger ved en fest. Hun opfattede det som at "tale arbejde" (hvilket i sagens natur er ugleset ved fester)!

 5. af alice m - fredag 14. august 2009 kl. 10:52

  Vil du ikke være sød at slette min tidligere kommentar?

  Det er røv irriterende at få en mail hver gang du får en spamkommentar - hvilket jo er MEGET MEGET tit..

  Tak

 6. af Christian Schmidt - fredag 14. august 2009 kl. 11:33

  Hej Alice,

  Jeg har hermed fjernet din e-mail. Beklager ulejligheden - jeg vil prøve at få sat en stopper for de spammere. Guderne må vide, hvad de har ud af at indsætte krimskrams på alle mine blogindlæg.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.