torsdag 16. september 2004 kl. 22:29

Ugens bøger

TDC har printet tusindvis af sider ud fra internettet og bundet dem ind i to bøger, en hvid og en gul, og smidt dem på trappeopgangen foran døren til lejligheden. Dem skræver vi nu hen over på anden uge, når vi skal ind og ud.

Det er da meget venligt af dem at tænke på os, selvom vores eneste engagement hos konglomeratet er vores kabel-tv-abonnement. Men vi har ikke rigtig noget at bruge denne overflod af papir til. Man kan ikke engang skriver noter på bagsiden. Det virker lidt som spild af ressourcer at husstandsomdele disse gedigne værker hvert eneste år.

Også selvom man rent faktisk skulle være afskåret fra internettet og 118-tjenesten og omverden i øvrigt, er telefonbogen af tvivlsom værdi. Uvist af hvilken årsag indeholder De Hvide Sider ikke numre på mobiltelefoner men alene fastnetnumre. Denne sondring virker temmelig arbitrær, idet folks abonnementsforhold vel næppe er afgørende for, om man ønsker at ringe til dem (medmindre de har købt sig et 90-nummer eller bor på Skt. Helena). Og selvom TDC ihærdigt forsøger at ignorere, at man godt kan leve uden en fastnettelefon, så er der faktisk folk, der alene har en mobiltelefon.

Jeg ved ikke, om man kan frabede sig telefonbøgerne. Vi har et "Reklamer, nej tak"-skilt på døren, hvilket respekteres af såvel postvæsnet som reklamebudene, og endda lokalsprøjten og Søndagsavisen og tilsvarende ligegyldigheder er vi normalt forskånet for på den konto. Men telefonbøgerne skal vi åbenbart trækkes med.

Bevares, det er da ikke det store problem at smide dem ned i papircontaineren. Det virker bare sådan lidt fjollet.

Kommentarer

 1. af Troels Arvin - fredag 17. september 2004 kl. 09:42

  Det virker godtnok som noget fjolleri at omdele Navnebogen til alle. Jeg tør ikke tænke på, hvor meget Majonæse det ville svare til, hvis man regnede ud, hvor megen energi det koster at trykke+omdele dem.

  Bortset fra det, så gad jeg godt vide, hvorledes det er lykkes jer at slippe af med at få Søndagsavisen.

 2. af Christian - fredag 17. september 2004 kl. 09:52

  Vi har ikke gjort andet end at sætte omtalte "Reklame, nej tak"-skilt på døren. Det er nu i øvrigt sin sag at få tilmeldt sig den ordning hos postvæsnet. Om jeg husker ret, kræver det personligt fremmøde, fremvisning af pas og afgivelse fingeraftryk eller noget i den retning, modsat omdirigering af almindelig post til en tilfældig sagesløs, hvilket blot kræver en krusedulle på et papkort, som man så smider i postkassen.

  Det at vi bor på femte sal har nu nok en vis præventiv effekt over for folk, der ønsker at dumpe Søndagsavisen og andet affald ind gennem vores brevsprække. Men telefonbogsomdeleren er åbenbart ikke sådan at slå af pinden.

 3. af Kasper - torsdag 23. september 2004 kl. 01:01

  Jeg har tidligere med success lavet et lille "Lokalaviser, Nej tak" klistermærke til min dør- Kan anbefales.

 4. af morten.dk - mandag 4. oktober 2004 kl. 01:04

  forslag til skilt:

  "kære teledanmark telefonbogs uddeler fra en unavngiven sportsklub -
  Hold jeres telefonbøger langt langt væk fra mit åsyn - -ikke før i fortæller mig hvad "VIC people" kampagnen gik ud på vil jeg modtage noget fra jer igen - nogensinde overhovedet mvh ...."

  så skule man nok slippe af med dem ;)
  /mdk

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.