torsdag 20. maj 2004 kl. 01:05

Rejseparlør

For uindviede kan de københavnske trafikanter virke som en flok aggressive egoister, der er meget lidt tilgivende over for andres fejl. Indtil for nylig hørte jeg til dem, der nærmest blev pinligt berørt, når jeg så, hvordan folk teede sig i trafikken. Jeg genvandt dog troen på det civiliserede menneske, da jeg indså, at jeg tog fejl. Årsagen til misforståelsen var, at jeg ikke forstod gadens sprog, der på overfladen kan virke hårdt men som i virkeligheden er en måde at bekende sin respekt for sine medmennesker på. Nu er jeg ved at lære det.

Som en service for andre, der skulle lide af samme misopfattelse, bringer jeg her en lille parlør.

Langt signal med bilhornet
(benyttes hvis en medtrafikant laver en uheldig manøvre) "Hov, der kom du vist til at kvaje dig. Jeg ved godt, at det var i ond tro og udelukkende for at genere mig. Men pyt med det - jeg kvajer mig godt nok aldrig, men ellers kan den slags ske for selv den bedste."
Hånd med pegefingeren løftet rakt frem mod medtrafikant
(benyttes som svar på førnævnte) "Ja, der fik jeg vist fejlbedømt situationen. Men jeg er glad for, at du tager det så pænt, så modtag hermed min uforbeholdne undskyldning."
Gentagne signaler med bilhornet
(benyttes hvis en medtrafikant holder unødigt stille) "Der er fri bane, så du kan roligt køre frem. Jeg kan se, at du kun venter på mit signal, så jeg dytter lige lidt ekstra, så jeg er sikker på, at du hører det. Hvis jeg holder her tre sekunder længere, vil min aftensmad blive kold, og universet vil implodere, så det er ret afgørende for mig, at du kører nu."
Ekstra langt signal med bilhornet
(benyttes hvis en køreskoleelev ikke udviser samme færdigheder som en taxachauffør) "Hej, min ven. Du skal da lige have et venskabeligt dyt. Jeg har også selv været ny i trafikken engang, og jeg ved, hvor meget den slags venlige gestusser hjælper på selvtilliden."
Hårde klap bag på bilen
(benyttes af cyklister, hvis en bilist holder på tværs cykelstien) "Ja, det er godt nok meget trafik i dag, så det må være svært for dig at komme ud - dog ikke noget i sammenligning med, hvilke ofre jeg må bringe for at køre uden om dig i en lille bue. Men hvis jeg nu klapper dig lidt, så går det nok hurtigere for os begge."

Jeg håber, at ovenstående kaster lys over omgangstonen i trafikken, så læseren formår at kommunikere med sine medtrafikanter i en ånd af gensidig respekt og forståelse.

Kommentarer

  1. af Anna - tirsdag 3. maj 2005 kl. 19:19

    Haha :-) Ja ovenstående er virkelig en god skildring af den Københavnske trafik! Som cyklist er jeg selv godt ked af den aggressive og sure omgangstone, der er at finde på cykelstierne i København!

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.