mandag 19. april 2004 kl. 11:15

Mens vi venter på ordensmagten

I skrivende stund sidder jeg i telefonkø hos politiet for at melde, at jeg i fredags i relativt sober tilstand mistede min tegnebog.

I ventetiden, der indtil nu vist har passeret et kvarter 25 minutter, har jeg bl.a. fundet tid til at studere hele politivedtægten for København, som jeg faldt over, da jeg var inde på ordensmagtens website for at finde deres telefonnummer (opdatering: Politivedtægter blev afskaffet i 2005, så førnævnte link fører ikke til politiets hjemmeside, men det gjorde det, da nærværende blogindlæg oprindeligt blev skrevet). Af denne fremgår bl.a., at man har pligt til at stille sig i kø i den rækkefølge, man ankommer til et busstoppested (§ 7, stk. 2), og at man ikke må grave store huller ved stranden, der kan være til fare for andre (§ 19, stk. 3). Man må heller ikke ryste duge og banke tæpper ud over gaden (§ 25), dog må man gerne vande sin altankasse, hvis ellers man sørger for, at det ikke sker til ulempe for forbipasserende (§ 25, stk. 2). Det er godt med ordnede forhold.

Af samme websted fremgår i øvrigt, at anmeldelser modtages personligt, telefonisk eller skriftligt, dog ikke via e-mail. Om dette skyldes, at politietaten ikke råder over en datamat, som de kan bruge til at udskrive den modtagne elektroniske post, så de efterfølgende kan bokse en rapport på deres rejseskrivemaskiner, eller om det snarere er en generel angst for nymodens teknologi herunder tekster, der ikke er skrevet med fjerpen eller hugget i stentavler, (puha, indskudt sætning slutter her) skal jeg ikke kunne sige. Jeg ved snart ikke, hvad der er mest sandsynligt, eller hvad der er mest skræmmende at tænke på. Det kan man jo så spekulere lidt over, mens man bruger sin arbejdsdag på at sidde i telefonkø.

Nå, nu kom jeg igennem. Hurra.

Opdatering: Få timer efter min samtale med polisen, modtog jeg et behageligt (og kortvarigt) telefonopkald. Det var fra en fyr, der arbejdede i Bruuns Bazaar i Kronprinsensgade, som havde fundet min pung, da han fejede gaden foran butikken. Så her sidst på dagen var jeg lige forbi og aflevere en lille findeløn. Mit Dankort, et klippekort og lidt småpenge manglede, men kørekort og sygesikringskort var der stadig. Så må jeg godt nok fortsat lide den tort at skulle rende rundt med et af de klodsede, gammeldags kørekort. Men det er da værd at tage med.

Politiet har sidenhen fået ny hjemmeside. Linksene i dette indlæg er tilrettet. På den nye hjemmeside kan man nu foretage anmeldelser via nettet. Mucho avanceret.

Kommentarer

  1. af Jan Friberg - mandag 19. april 2004 kl. 15:14

    Det er da klart at de ikke modtager anmeldeser per mail ellers var der aldrig nogen der kom til at kende politivedtægten

  2. af Christian - mandag 19. april 2004 kl. 18:36

    Det er måske rigtigt nok. Og folk begår jo heller ikke kriminalitet, mens de sidder og venter i telefonen.

  3. af Peter Brodersen - tirsdag 20. april 2004 kl. 05:48

    Det er vist Store Glemme Pung-uge. Jeg glemte min pung hos en kammerat i lørdags (dog på ingen måde i sober tilstand).

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.