onsdag 9. april 2003 kl. 22:17

Det de unge vil ha'

Ifølge mobiltelefonselskabet 3 (det er åbenbart ikke populært at opkalde telefonselskaber efter farver længere, nu skal det være tal) bliver videotelefoni et af de største salgsargumenter, når selskabet skal sælge abonnementer til deres tredjegenerations­mobilnet.

Hvis videotelefoni er det største fortrin ved UMTS i forhold til GSM, de kan hitte på, så ser det da vist sort ud for selskabets fremtid. I mine øjne er videotelefoni ikke meget andet end teknologi-fetichisme, der vækker begejstring hos teknikere, og som snarere eksisterer "fordi man kan" end fordi der er efterspørgsel på produktet - i lighed med science fiction-forestillinger om, at alle biler i fremtiden vil kunne flyve.

Videotelefoni har været forsøgt solgt mange gange. Den fornødne båndbredde har efterhånden været tilgængelig for menigmand i en rum tid, og selve kameraet kan erhverves for få hundrede kroner. Ikke desto mindre er det mere end sparsomt, hvor videotelefoni anvendes i praksis.

Jeg kan ikke komme i tanker om ret mange scenarier, hvor videotelefoni vil være at foretrække frem for en almindelig telefonsamtale. Personligt vil jeg umiddelbart opfatte det som en smule privatlivskrænkende at blive filmet, mens man snakker i telefon. Derudover er der nogle rent praktiske uhensigtsmæssigheder, idet begge parter velsagtens er nødt til at holde deres telefon i udstrakt arm for hhv. at lade sig filme og kunne se det filmede.

Man må selvfølgelig ikke underkende SMS-*ggg*-LOL-LOL-generationens omstillingsvillighed mht. at bruge mobiltelefoner i underholdningssammenhæng. Men umiddelbart tror jeg ikke, at videotelefoni er det, de unge vil ha'.

Kommentarer

  1. af Morten Bay - torsdag 10. april 2003 kl. 10:45

    Bare rolig - du er ikke alene. Jeg har ført lange diskussioner om noget lignende med 3 i forbindelse med at de underkendte min viden på området, da søgte job hos dem. Hvis noget bliver UMTS-killer app'en, så må det da blive musik. Desuden er 3 et firma med næsten 600 medarbejdere og ingen indtjening i den tid, de har eksisteret. Jeg vil se dem blive en succes, før jeg tror på dem. I hvert fald i DK. Videotelefoni vil jo i øvrigt komme til at koste mere en det dobbelte i samtaletakst. Jeg tror også kun, det er nørder som mig, der gider det, fordi, som du skriver, man kan.

  2. af Christian - lørdag 26. april 2003 kl. 17:53

    Det er mit indtryk, at internetradio er en af de mest udbredte anvendelser af bredbånd udover regulær filoverførsel, herunder fildeling via Kazaa m.fl. Det virker besnærende at tro, at "mobilradio" kunne blive en succes med 3G, men jeg vil næsten tro, at det ikke er teknisk muligt at levere til en overkommelig minutpris.

    Men en mellemting, hvor man downloader udvalgte numre til telefonen, der så fungerer som en MP3-man, kunne måske også gøre det. Så hvis ellers det er udført og ikke mindst prissat rigtigt, er jeg tilbøjelig til at give dig ret i, at musik kunne gå hen og blive en killer-app for 3G.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.