onsdag 22. januar 2003 kl. 22:44

Nekrolog

I dag blev vind.tv2.dk fjernet fra DNS'en, og det tilhørende website blev omsider stedt til evig hvile.

Sitet opstod engang i 1997 og bestod oprindeligt af en liste over links til konkurrencer rundt omkring på nettet, hvor man typisk kunne vinde cd'er, biografbilletter og den slags. Sidenhen blev det degraderet til kun at vise TV 2s egne konkurrencer, hvorfra det langtsomt overgik til spøgelsessite, der ikke blev opdateret. Og nu har man så omsider trukket stikket ud.

Sitet startede som en del af min personlige hjemmeside, der lå på DTUs webserver, og havde den meget mundrette URL http://www.student.dtu.dk/~c960657/konkurrencer/.

En dag i foråret 1998 kommer ud af det blå en mail fra kælderfirmaet AKE (sidenhen kaldet Kyber og nu lukket og slukket), som gerne - kvit og frit - vil lægge server med PHP og MySQL til projektet (før var det bare en flad HTML-fil, som jeg rettede i hånden) - og så kom det til at hedde http://konkurrencer.ake.dk.

Jeg stod selv for at opdatere sitet med nye konkurrencer (bortset fra i ferier, hvor et par af mine kammerater fungerede som ferieafløsere). Motivationen var, at der var (efter den tids målestok) relativt mange besøgende på sitet (ca. 20.000 sidevisninger pr. måned), hvilket i sig selv var fedt. I 1998 tilsluttede jeg mig det nu hedengange Netpool (et annoncesamarbejde a la DoubleClick) og nåede faktisk at tjene en smule ved bannerreklamer.

I slutningen af 1998 snakker jeg så med Simon (en tredjedel af førnævnte AKE), der nu er blevet ansat ved TV 2, om ikke sitet skulle være en del af TV 2s nye portal. Jeg havde mistet begejstringen over sitet og var især træt af at stå for opdateringen. Så sitet overdrages til TV 2, og i februar 1999 går det så i luften med endnu en ny URL, http://vind.tv2.dk. Samtidig havde jeg fået krejlet mig et job ved TV 2, som jeg startede på i marts 1999. Og her har jeg arbejdet lige siden (på trods af, at jeg har nået at sige op to gange).

Sitet havde således en central rolle i mine første spæde karriereskridt. Den rolle er nu udspillet, og tæppet går ned. Æret være dets minde ... (ja, o.k., det er måske et lige vel teatralsk ordvalg om et website).

Kommentarer

 1. af Uffe - torsdag 23. januar 2003 kl. 09:29

  Så skulle man næsten formode at du kender Jan Arent?

 2. af Christian - torsdag 23. januar 2003 kl. 11:40

  Jep - sådan lidt i hvert fald.

  Han arbejder i TV 2 Interaktiv (internet-afdelingen) i Odense, og jeg arbejder i TV 2 Reklame (salgsafdelingen) i Hellerup. Han begyndte i Interaktiv (hvor jeg arbejdede før i tiden) omtrent samtidig med, at jeg sagde op (og blev ansat i Reklame), så det er desværre begrænset, hvor meget jeg har set til ham - han er ellers en festlig fyr.

 3. af Uffe - tirsdag 28. januar 2003 kl. 19:22

  Nåh okay, jeg var ikke helt klar over om han rent faktisk var placeret fysisk i Odense, eller om han tog turen til Kbh. hver dag ligesom han gjorde da han var hos os (hvilket dog ikke var hver dag, men der vides hvad jeg mener).

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg.