Pølser

Pølser skal købes ved en pølsevogn. Så er den ikke længere.

Handl aldrig hos en pølsemand, der ikke fører syltede agurker. Af en eller anden grund er der mange pølsemænd, der slet ikke har syltede agurker på menuen. Derudover oplever jeg alt for tit, at en pølsemand er løbet tør for syltede agurker. Det er ikke godt nok! Syltede agurker kan holde sig i årevis, så derfor er der ingen undskyldning for ikke at have ekstra på lager.

Jeg vil derudover hævde, at hvis det skal være helt ordentligt, så skal pølsevognen have et navn. At den er opkaldt efter slagteriet, der leverer pølserne, er ikke nok. Den skal have et lokalt eller personligt præg, eksempelvis "Sørens pølser" (eller endnu bedre: "Søren's pølser") eller "Torvets pølsevogn".

Min personlige favorit er en ristet hotdog med en baconpølse, ketchup, sød sennep og remoulade, rå og ristede løg samt syltede agurker. Den er stort set umulig at spise, uden at spilde ned ad sig selv, men når jeg køber pølser, er det alligevel om natten mens jeg er på vej hjemad. Her er der gode odds for, at jeg har svinet mig til i forvejen. Så lidt ketchup på skjorten gør ikke så meget.

En mere praktisk bestilling er en fransk hotdog, som kan spises uden risiko for pletter på tøjet, indtil man når ned til bunden. Hvis det er en uerfaren pølsemand, kan der her godt have samlet sig en større mængde dressing, som ikke alene vælter ud til alle sider, når man bider i brødet, men også er temmelig ulækker at kæmpe sig igennem - specielt hvis man har fransk dressing i sin hotdog.

En lille frækkert, der fortjener at blive nævnt, er mozarellapølsen, der smager, damper og drypper af smeltet os. I for store doser bliver den vammel, men i en kold nattetime på Rådhuspladsen er den et hit.

Man kan nogle steder også få en kæmpe fransk hotdog, hvor pølsen er udskiftet med en tykkere pølse. Den vil jeg gerne fraråde, idet der er alt for meget pølse i forhold til brød. Så hellere købe to almindelige.

Jeg vil tillige på det kraftigste advare mod at købe pølser hos Seven Eleven. Seven Eleven er sikkert udmærkede til at holde døgnåbent og sælge smøger, men at lave pølser har de ingen som helst forstand på. Desværre tvinges man undertiden til at gøre vold mod sig selv og købe pølser der alligevel pga. den himmelråbende mangel på natåbne pølsemænd ved Nørreport i København.